ilikiomenos
Pixabay
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα

Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών με 3ετή αναστολή στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 66χρονου τετραπληγικού, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο τον Ιούλιο του 2019.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έκρινε τους δύο κατηγορούμενους (ανδρόγυνο) ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μειώνοντας την ποινή κατά ένα έτος, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Ο 66χρονος υπέστη σημαντικά εγκαύματα και υπέκυψε ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πιθανολογείται ότι ξέσπασε από τσιγάρο, με τους συγγενείς του θύματος να καταθέτουν στο δικαστήριο ότι ο ίδιος λόγω της τετραπληγίας του δεν είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το τσιγάρο και κάπνιζε μόνο με τη βοήθεια τρίτων προσώπων.

Ήδη από το προηγούμενο δικαστήριο δόθηκε εντολή να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κι άλλων προσώπων.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα διότι είχε τοποθετηθεί ένα καπάκι, με συνέπεια η φωτιά να καίει για 20 λεπτά.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις ποινικές τους ευθύνες αλλά δεν έπεισαν τους δικαστές με τους ισχυρισμούς τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
καλογρια
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
Εισαγγελικές διαστάσεις και πειθαρχικός έλεγχος για προβολή ταινίας τρόμου σε σχολική αίθουσα στον Βόλο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για τους υποψήφιους που «χάνουν» μάθημα για σοβαρούς λόγους
Η νομοθεσία προβλέπει τις επαναληπτικές εξετάσεις, διασφαλίζοντας ότι κανένας υποψήφιος δεν θα χάσει την προσπάθειά του λόγω ανωτέρας βίας
Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για τους υποψήφιους που «χάνουν» μάθημα για σοβαρούς λόγους