Κολωνός κινητοποίηση παιδοβιαστές
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γιάννης Μάγκος: «Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν»

Την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της έστειλε η Μάγδα Φύσσα στη 12χρονη από τον Κολωνό σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νομική Σχολή από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, την Τρίτη 26/3.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβαση της, η Μάγδα Φύσσα τόνισε ότι δεν πρόκειται να αφεθεί το κορίτσι μόνο του. «Είμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για το παιδί. Το παιδί που αν γλιτώσει υπάρχει ελπίδα. Απευθύνομαι στο μικρό και του λέω ότι έχει παρά πολύ κόσμο που το αγαπάει και δεν φταίει αυτό που άνοιξε τα ματάκια του και ήρθε σε αυτόν τον κόσμο και έπεσε πάνω σε αυτό το τέρας και γνώρισε τον πιο άσχημο και απαίσιο κόσμο. Δεν φταίει αυτό. Εμείς όμως φταίμε.

Και γι΄ αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να το στηρίξουμε και πρέπει να ξέρει ότι δεν θα το αφήσουμε. Δεν ξέρουμε τι θα καταφέρουμε. Θέλουμε να καταφέρουμε το αυτονόητο. Να καταδικαστούν» ανέφερε.

Η Μάγδα Φύσσα απευθυνόμενη στη 12χρονη και την οικογένειά της τόνισε: «Πρέπει να ξέρει ότι η ζωή του ανήκει και δεν τη χρωστάει σε κανέναν. Σκεφτόμουν ερχόμενη εδώ, επειδή κι εγώ είμαι θύμα αυτής της κοινωνίας χάνοντας τον δολοφονημένο Παύλο, ποσό άδικο είναι που αυτό το παιδί δεν μπόρεσε να τον γνωρίσει. Γιατί ξέρω ότι θα ήταν σήμερα εδώ, με την αγάπη που είχε στα παιδιά θα μπορούσε να της απαλύνει τον πόνο. Υπάρχουν όμως κι άλλοι σαν τον Παύλο και είμαστε εδώ».

Και κατέληξε, «θα είμαστε δίπλα της, δίπλα σε όλη την οικογένεια σε ό,τι χρειαστούν».

Την ίδια ώρα, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιάννης Μάγγος, θέτοντας τα εξής ερωτήματα «πολιτισμός η βαρβαρότητα; Ποιος είναι ο ρόλος των Εισαγγελέων; Τι δημοκρατία έχουμε; Ποιος ο ρόλος των θεσμών; Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη ή σε εντεταλμένη υπηρεσία; Έγκλημα, δολοφονία, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Χαίρομαι που είμαστε όλοι εδώ και αντιστεκόμαστε στο τέρας της βαρβαρότητας».

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση την ημέρα της δικαστικής απόφασης στο Εφετείο, την Παρασκευή στις 29 Μαρτίου, στις 9.00 το πρωί.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ