Υπό κατάρρευση το «Βενιζέλειο» - Με μία μόνιμη αναισθησιολόγο μετά τις παραιτήσεις
«Υπολειτουργεί το πιο σημαντικό τμήμα»

Ανησυχία έχει προκαλέσει η παραίτησή δύο ακόμη αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς σύμφωνα με την τριμελή επιτροπή του νοσοκομείου, με την κατάσταση να «οδηγεί όλο τον χειρουργικό τομέα και όχι μόνο, σε κατάρρευση», όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οι δύο γιατροί υπέβαλλαν την παραίτησή τους, αφήνοντας πίσω τους μία μόνιμη και δύο υπό παράταση συνταξιοδότησης γιατρούς, με ότι αυτό να σημαίνει για την δυνατότητα κάλυψης αναγκών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο είχαν κλείσει τα τακτικά χειρουργεία στο «Βενιζέλειο» και πραγματοποιούνταν μόνο έκτακτα και ογκολογικά, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Μετά τις παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας, το πρόβλημα είχε διορθωθεί και τα τακτικά χειρουργεία λειτουργούσαν και πάλι.

Ζήτημα ασφάλειας των εφημεριών θέτουν οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, εν μέσω δύο ακόμα παραιτήσεων αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο.  «Η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε τελικά δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγους του “Βενιζελείου” σε παραίτηση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου

«Τα απογευματινά χειρουργεία αυτές τις μέρες είναι στο πρώτο πλάνο αλλά πίσω από τα φώτα η υπερεργασία και η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε τελικά δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγους του Βενιζελείου σε παραίτηση.

Η αδιέξοδη πορεία που έχει πάρει το Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας το τελευταίο διάστημα, με τις αναποτελεσματικές λύσεις του υπουργείου και των διοικήσεων έφερε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, που οδηγεί όλο τον χειρουργικό τομέα και όχι μόνο σε κατάρρευση.

Αντί τόσο καιρό να αναζητηθούν και να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που έχουν αναγκάσει δεκάδες γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και εκατοντάδες σε όλη τη χώρα στην παραίτηση, συνεχώς αυξάνεται η πίεση στο ολοένα και λιγότερο εναπομείναν προσωπικό μέχρι εξαντλήσεως του.

Το Αναισθησιολογικό τμήμα ενώ περίμενε να ενισχυθεί με τις “fast track” προσλήψεις θα μείνει σύντομα με μία μόνο μόνιμη αναισθησιολόγο και δύο συνταξιούχους σε προσωρινή παράταση.

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη φιέστα για τα απογευματινά χειρουργεία…»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μάτι δίκη
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες
Με διευκολύνσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για την πυρκαγιά στο Μάτι
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες