χαρταετός
Καθαρά Δευτέρα «παραδοσιακά» στον Λόφο του Φιλοπάππου

Ο φετινός εορτασμός της Αποκριάς κορυφώνεται το τριήμερο που έρχεται και ο Δήμος Αθηναίων έχει φροντίσει να τι χαρούν μικροί και μεγάλοι μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που διοργανώνει σε διάφορες γωνιές της πόλης. 

Κορυφώνεται το τριήμερο από 16 έως 18 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή της Αποκριάς, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου ο εορτασμός του καρναβαλιού στις γειτονιές της Αθήνας συνεχίζει δυναμικά με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους σε διάφορα σημεία, αλλά και στους χώρους πολιτισμού της πόλης.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους κολάζ με χαρτοπόλεμο στην Πινακοθήκη, θα συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και θα διασκεδάσουν στην αποκριάτικη γιορτή στον πεζόδρομο στη συμβολή Γενναίου Κολοκοτρώνη και Ματρόζου.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει με τις μελωδίες της την Καλλιδρομίου, το σύνολο κρουστών Bloco Swingueira με βραζιλιάνικο ρυθμό και χορό θα πραγματοποιήσει μια ξεσηκωτική αποκριάτικη διαδρομή από τον Περιφερειακό Φιλοπάππου έως την Πλατεία Μερκούρη, ενώ η Ένωση Αγριτών Λέσβου «Άγιος Δημήτριος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ο Μόλυβος» θα χαρίσουν στη μέρα άρωμα αποκριάτικης παράδοσης από τη Λέσβο, αναβιώνοντας το έθιμο της Πατινάδας σε μία διαδρομή από την Πλατεία Παπαδιαμάντη έως την Πλατεία Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής.

Παιδική αποκριάτικη γιορτή στο Ζάππειο και αναβίωση της Πλακιώτικης Αποκριάς από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
 

Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου ανήκει σε μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές, που θα συμμετέχουν σε δυο μεγάλες γιορτές στο κέντρο της πόλης. Το πρωί, τα παιδιά φορούν την πολύχρωμη στολή τους και το λαμπερό τους χαμόγελο και συναντιούνται στο Ζάππειο στις 11:30 για το καθιερωμένο τους αποκριάτικο ραντεβού στη μεγαλύτερη παιδική αποκριάτικη γιορτή της Αθήνας. Οι πιο χαρούμενοι μασκαράδες θα ξεφαντώσουν με μουσική και χορό, θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια και παντομίμα, ενώ θα διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρους, καλλιτέχνες τσίρκου, μασκότ και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Το απόγευμα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναβιώνει, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, το παραδοσιακό καρναβάλι στους δρόμους της Πλάκας με μια μεγάλη αποκριάτικη πομπή, που θα ξεκινήσει στις 17:30 από την Πλατεία Συντάγματος, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και άλλα μουσικά και χορευτικά σχήματα να δίνουν το ρυθμό. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω των οδών Ερμού και Ευαγγελιστρίας, Πλατεία Μητροπόλεως και οδού Πανδρόσου, η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου. Εκεί, μικροί και μεγάλοι μασκαράδες θα γιορτάζουν τη λήξη της Αποκριάς με μουσικές από όλο τον κόσμο σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια σειρά από φαντασμαγορικά δρώμενα με ακροβάτες, εντυπωσιακούς χορευτές, βραζιλιάνικους χορούς, καθώς και superFire & Pyroshow και supermagic show. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Ιωάννα Μαλέσκου και ο Θάνος Βάγιος.

Καθαρά Δευτέρα «παραδοσιακά» στον Λόφο του Φιλοπάππου

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου θα συναντηθούμε στον Λόφο του Φιλοπάππου, που έχει καθιερωθεί σε τοπόσημο για τον εορτασμό της Σαρακοστής στην πόλη. Μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα με μουσική και χορό, με φόντο τον αττικό ουρανό πλημμυρισμένο από πολύχρωμους χαρταετούς. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα υποδέχεται το κοινό με το μοναδικό της ρυθμό από τις 11:00, ενώ στις 12:00 στη σκηνή θα ανέβουν το μουσικό συγκρότημα «Χάρισμα» με τον Ισίδωρο Πάτερο που θα μας ξεσηκώσουν σε ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι.

Αναλυτικά πρόγραμμα εκδηλώσεων 

Κυριακή 17.03
11:30→ Ζάππειο (προαύλιος χώρος)
Αποκριάτικη παιδική γιορτή
Αποκριάτικοι ρυθμοί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Μουσική, χορός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκευές, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, παντομίμα, μασκότ και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

17:30→ Πλατεία Συντάγματος και Πλατεία Μοναστηρακίου
Αναβίωση Πλακιώτικης Αποκριάς
Δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ. Παρέλαση καρναβαλιστών από την Πλατεία Συντάγματος και αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Πλατεία Μοναστηρακίου.
*Η εκδήλωση θα εξελίσσεται παράλληλα στην Πλατεία Συντάγματος, στους γύρω δρόμους και στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Καθαρά Δευτέρα 18.03

Λόφος Φιλοπάππου
11:00→ Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων.
12:00→ Συναυλία από το συγκρότημα «Χάρισμα» και τον Ισίδωρο Πάτερο.

11:00→ Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ)
Παραδοσιακό γλέντι με μουσική, χορούς και σαρακοστιανά εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.
Με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα