δίκη χρυσής αυγής
Την ποινή των ισοβίων διατήρησε το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε βάρος του 59χρονου πατέρα που σκότωσε τον 26χρονο γιο του, τα Χριστούγεννα του 2020

Την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων διατήρησε το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε βάρος του 59χρονου πατέρα που σκότωσε τον 26χρονο γιο του, τα Χριστούγεννα του 2020.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο τον 27χρονο μεγάλο γιο του δράστη όπου τον βοήθησε στο έγκλημα, τον δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αδελφού του.

Σύμφωνα με το Creta live news η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης με τον πατέρα να κρίνεται ένοχος και η ποινή του να διατηρείται όπως και πρωτόδικα, ενώ ο 27χρονος, σήμερα, γιος που κάθισε επίσης στο "σκαμνί" κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αδελφού του.

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι αποφυλακίζεται σύντομα, με βάση το χρόνο έκτισης και το διάστημα των 3 ετών που έχει ήδη παραμείνει στη φυλακή.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας αγκάλιασε και φίλησε τον γιο του, ευχαριστώντας το Δικαστήριο για το παιδί του.

Πάντως η έδρα από την πλευρά της, απευθυνόμενη στον 27χρονο σημείωσε ότι η πράξη του ήταν βαρύτατη με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αδελφός του νεαρού. «Με την αποφυλάκισή σας φροντίστε να κάνετε καλύτερη τη ζωή σας και να μείνετε μακριά από τέτοιες καταστάσεις» - είπε η έδρα στον 27χρονο.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης πατέρα και γιου, Γιώργος Λιονάκης ανέφερε: «Επρόκειτο για μία υπόθεση με ιδιαίτερο ψυχολογικό φορτίο. Το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο με τα εχέγγυα που παρέχει και την ευθυκρισία του, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Δικαιοσύνη αφουγκράζεται. Με μία διαχειρίσιμη ποινή, συγκριτικά με την ισόβια που του είχε επιβληθεί στον πρώτο βαθμό, ο αδερφός του θανόντος θα βγει από την φυλακή και θα ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της ζωής του».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026