Αθήνα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Τι λέει ο μύθος για αυτό

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από το 3.200 π.Χ., γεγονός που την καθιστά μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Αρχικά η Αθήνα ήταν γνωστή ως Άκτή ή Ακτική, και πήρε το όνομά της από τον πρώτο της ηγεμόνα, τον Ακταίο. Στη συνέχεια ονομάστηκε Κεκροπία από τον βασιλιά Κέκροπα και γαμπρό του Ακταίου.

Ο μύθος λέει ότι ο Κέκροπας, διαδεχόμενος τον Ακταίο μέσω γάμου με την κόρη του, προέδρευσε σε έναν διαγωνισμό μεταξύ δύο θεών: της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την προστασία της πόλης. Ο Ποσειδώνας, χτυπώντας τον βράχο της Ακρόπολης με την τρίαινά του, δημιούργησε μια πηγή με αλμυρό νερό, ενώ η Αθηνά χάρισε στην πόλη μια ελιά. Στο μύθο, οι πολίτες ψήφισαν, με τους άνδρες να προτιμούν το δώρο του Ποσειδώνα και τις γυναίκες να προτιμούν το δώρο της Αθηνάς. Λόγω του ότι οι γυναίκες ήταν κατά μία περισσότερες από τους άνδρες, η Αθηνά αναδείχθηκε νικήτρια και η πόλη πήρε το όνομά της.

Οι 12 περιφέρειες της Αττικής

Για να αμυνθεί απέναντι στις απειλές από τους πειρατές της Κάριας και τους Βοιωτούς, ο Κέκροπας χώρισε την Αττική σε δώδεκα περιφέρειες. Οι περιφέρειες αυτές σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν τη διαχείριση του πληθυσμού: Αφίδναι, Βραυρώνα, Δεκέλεια, Επάκρια, Ελευσίνα, Κεκροπία, Κηφισία, Κυθαιρός, Φάληρο, Σφαιττός, Τετράπολις, Θορικό.

Αν και η ακριβής ίδρυση της Αθήνας καλύπτεται από μύθους, πιστεύεται ευρέως ότι προϋπήρχε της μυκηναϊκής εποχής. Στη νεολιθική εποχή, ολόκληρη η περιοχή της Αττικής αναφερόταν ως “Κραναά”, υποδηλώνοντας την τραχιά και πετρώδη φύση της. Ως αρχικοί κάτοικοι θεωρούνται οι Πελασγοί, τους οποίους διαδέχθηκαν οι Ίωνες μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nixia
Το άγνωστο σύμπτωμα στα νύχια που μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα
Ο καρκίνος είναι μια θανατηφόρα ασθένεια που εμφανίζεται όταν μη φυσιολογικά κύτταρα αναπτύσσονται και διαιρούνται με ανεξέλεγκτο τρόπο
Το άγνωστο σύμπτωμα στα νύχια που μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα
Μοναξιά
Μοναξιά: Γιατί αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου στους επιζώντες από καρκίνο
Οι επιζώντες από καρκίνο που υποφέρουν από μοναξιά, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν συγκριτικά με εκείνους που έχουν συντροφιά
Μοναξιά: Γιατί αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου στους επιζώντες από καρκίνο
γιαγιά
Παππούδες και γιαγιάδες SOS: Αυτό το επικίνδυνο βακτήριο μεταδίδουν τα εγγόνια απειλεί την υγεία τους
Ενώ αυτό το μικρόβιο είναι κοινή αιτία σχετικά ήπιων ασθενειών όπως οι ωτίτιδες σε παιδιά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε  πιο σοβαρές ασθένειες όπως...
Παππούδες και γιαγιάδες SOS: Αυτό το επικίνδυνο βακτήριο μεταδίδουν τα εγγόνια απειλεί την υγεία τους