Από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα οι περιουσίες και οι κόποι ολόκληρων χρόνων βρίσκονται βυθισμένοι στα νερά της λίμνης Κάρλα, η οποία επεκτάθηκε λόγω της κακοκαιρίας Daniel.
Δώδεκα νέοι αγρότες από την Αμυγδαλή του Δήμου Αγιάς, τα κτήματα των οποίων παραμένουν βυθισμένα στα νερά της λίμνης Κάρλα, εγκατέλειψαν την περιοχή προς αναζήτηση εργασίας.
Ο Δημήτρης Γαλάνης, νεαρός που έφυγε από το χωριό του για να σπουδάσει αλλά επέστρεψε επιθυμώντας να εξελίξει τις καλλιέργειες της οικογένειάς του, μιλά στην κάμερα του MEGA. «Φτάσαμε στο μηδέν… Σκέφτομαι να φύγω, να τα παρατήσω όλα, γιατί όσες φορές έρχομαι και αντικρύζω την εικόνα απελπίζομαι» λέει χαρακτηριστικά μην έχοντας το ψυχικό σθένος να προσπαθήσει ξανά.
Η οικονομική καταστροφή, αν και μείζον πρόβλημα, δεν είναι η μοναδική αφού τα χιλιάδες κουνούπια εν μέσω Μαρτίου πάνω από τα λιμνάζοντα και βρώμικα ύδατα συνθέτουν μια υγειονομική «βόμβα».
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom