ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου δύο τρανς άτομα δέχθηκαν επίθεση από μεγάλη ομάδα νεαρών ατόμων.

Σε 21 συλλήψεις ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την επίθεση σε δύο τρανσέξουαλ άτομα

Τι προηγήθηκε

Όλα ξεκίνησαν στις 22:30, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε λεκτικά στα δύο άτομα, ηλικίας 21 ετών, τα οποία βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους. Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, μπήκαν σε κατάστημα εστίασης της περιοχής. Λίγο μετά, συγκεντρώθηκαν άτομα έξω από το εν λόγω κατάστημα και συνέχισαν να προπηλακίζουν τα τρανσέξουαλ άτομα. Μάλιστα, όταν εξήλθαν από το κατάστημα, οι δράστες πέταξαν και μπουκάλια κατά το μέρος τους, χωρίς ευτυχώς να σημειώνεται κάποιος τραυματισμός.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες που ήταν μπροστά στην ρατσιστική επίθεση, έγραψαν στα social media πως οι δράστες άρχισαν να κυνηγάνε τα δύο τρανς άτομα προκειμένου να τα ξυλοκοπήσουν.

Σε νέα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, ακούγονται οι δράστες να γιουχάρουν τα δύο τρανς άτομα, με τους πολίτες που τα υπερασπίζονται να λένε «ρε παιδιά μην τους πειράζετε, δεν σας πείραξαν σε κάτι», ωστόσο η επίθεση συνεχίστηκε με ρίψη μπουκαλιών.

Στα ανατριχιαστικά και ντροπιαστικά βίντεο βλέπουμε αγόρια και κορίτσια νεαρής ηλικίας να τρέχουν για να δουν από περιέργεια το περιστατικό, να μην αντιδρούν, να μένουν απαθή, να χαμογελούν, να κράζουν, να γιουχάρουν, να ακολουθούν την συμπεριφορά του όχλου σαν να ζουν στο μεσαίωνα και κάποιοι να λένε σκοτώστε τους.. 

«Θα φτάσω στα άκρα για να τιμωρηθούν»

Ένα από τα δύο θύματα της τρανσφοβικής επίθεσης, έδωσε την δική του «απάντηση» για τα όσα συνέβησαν, μέσω ενός στόρι στο Instagram.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου την ζωή.

Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στην ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση