akinita enfia
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Κάλπασαν» οι τιμές των ακινήτων το 2023

Συνεχίστηκε με επιταχυνόμενο μάλιστα ρυθμό η αύξηση στις τιμές των ακινήτων το 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το 2023, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 13,4%, έναντι αύξησης 11,9% το 2022.

Πιο αναλυτικά, η αύξηση των τιμών το δ΄ τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 ήταν 11,0% για τα νέα διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 12,4% για τα παλαιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών. Για το 2023, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 12,4%, έναντι ρυθμού αύξησης 12,5% το 2022, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα ήταν 14,2% το 2023, έναντι αύξησης 11,6% το 2022.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το δ΄ τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 ήταν 10,8% στην Αθήνα, 14,6% στη Θεσσαλονίκη, 13,9% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 11,2% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Για το σύνολο του 2023, η αύξηση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2022 ήταν 13,7%, 16,2%, 14,5% και 10,8% αντίστοιχα.

Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το δ΄ τρίμηνο του 2023 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 12,1% σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2022, ενώ για το 2023 η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε στο 13,9%.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
«PlaneScapes Τοπία Πλατάνων»: Τέσσερα υπεραιωνόβια πλατάνια στο επίκεντρο Έκθεσης στο πλαίσιο του Aristotle Innovation Forum
Η Έκθεση πραγματοποιείται στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026.
«PlaneScapes Τοπία Πλατάνων»: Τέσσερα υπεραιωνόβια πλατάνια στο επίκεντρο Έκθεσης στο πλαίσιο του Aristotle Innovation Forum
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
«Φρούριο» το υπουργείο Παιδείας ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων
Ποιες ώρες απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από το υπουργείο Παιδείας κατά τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων
«Φρούριο» το υπουργείο Παιδείας ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων
ΔΥΠΑ-ΕΒΕΑ
ΔΥΠΑ και ΕΒΕΑ: Τι αλλάζει στο πλαίσιο κατάρτισης και πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων
Συνάντηση Γιάννας Χορμόβα (ΔΥΠΑ) - Γιάννη Μπρατάκου (ΕΒΕΑ) για την ενίσχυση τεχνικών δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης και τη στενότερη διασύνδεση κατάρτισης...
ΔΥΠΑ και ΕΒΕΑ: Τι αλλάζει στο πλαίσιο κατάρτισης και πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων