Μαραθώνιος Αθήνας 2026: Οι κλειστοί δρόμοι σήμερα Κυριακή, τα έκτακτα δρομολόγια του Μετρό και οι αλλαγές στο Τραμ

Κοινωνία 0

Σοκ σε πτήση προς Αθήνα: Σμήνος πουλιών επιτέθηκε σε αεροπλάνο από την Αλεξανδρούπολη

αεροπλάνο
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τρόμος στον αέρα για επιβάτες πτήσης στην Αλεξανδρούπολη:

Την τρίωρη καθυστέρηση πρωινής πτήσης από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προς την Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα η επίθεση σμήνους πουλιών που δέχτηκε το αεροσκάφος κατά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, το αεροπλάνο, αναχωρώντας από την Αλεξανδρούπολη στις 11.05, χτύπησε πουλιά και ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας άμεσα επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», όπου παραμένει για έλεγχο.

Οι επιβάτες της πτήσης επιβιβάστηκαν περίπου τρεις ώρες αργότερα σε άλλο αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε στις 14.10.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη, το φαινόμενο της επίθεσης πουλιών σε αεροπλάνα είναι σπάνιο και συμβαίνει μόλις στο 1% των πτήσεων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Τι αλλάζει για διευθυντές και προϊσταμένους σε σχολεία

Σχολικά βιβλία Βόρειας Μακεδονίας: Η Ελλάδα ζητά διορθώσεις

Από ποια γλώσσα προέρχεται η λέξη «ταξί»;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία