magda fyssa
«Δεν πρέπει να υποτιμούν την οργή και τον πόνο μας … είναι κρατική δολοφονία»

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε για τα Τέμπη και συγκεκριμένα για το πώς νιώθουν οι συγγενείς των 57 νεκρών. «Να μην υποτιμούν την οργή και τον πόνο μας».

«Έχοντας βιώσει την απώλεια, μπορώ να τους καταλάβω απόλυτα και να με καταλάβουν απόλυτα».

«Μεγάλο αγώνα έχουν μπροστά τους» τόνισε μιλώντας στο Kontra. «Ο ένας χρόνος δεν είναι τίποτα. Εμάς είχαν περάσει 18 μήνες μέχρι να ξεκινήσει η δίκη. Στους 18 μήνες πήραμε το βούλευμα. Ξεκίνησε η δίκη τον Απρίλιο του 2015».

«Τα στοιχεία τα συγκεντρώνουν οι ίδιοι οι συγγενείς. Αυτό είναι το πολύ άσχημο στην υπόθεση. Η συγκάλυψη που προσπαθούν να γίνει. Τα φορτώνουν όλα σε έναν. Ότι για το έγκλημα αυτό ευθύνεται ένας. Όχι! Δεν ευθύνεται ένας. Αυτό είναι μια κρατική δολοφονία και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» υπογράμμισε η Μάγδα Φύσσα.

«Όλοι προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Κανείς μα κανείς δεν έχει θάρρος να πάρει την ευθύνη πάνω του και να πει "Ναι, ευθυνόμαστε γι’ αυτό και πρέπει να τιμωρηθούμε για ό,τι έγινε"» σημείωσε, κάνοντας λόγο για ζήτημα νοοτροπίας και τακτικής.

«Ο γονιός δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το θάνατο. Ούτε οι συγγενείς. Ούτε οι φίλοι» είπε η Μάγδα Φύσσα. «Κανείς δεν συμφιλιώνεται με μια δολοφονία. Άλλο ένας θάνατος που έρχεται γιατί η ζωή τα έφερε έτσι και άλλο μια δολοφονία. Δε συμφιλιώνεσαι με τίποτα γιατί δεν υπάρχει κανείς από αυτούς που ευθύνεται να βγει και να πάρει την ευθύνη. Να πει "Ναι, το κάναμε για αυτό και για αυτόν τον λόγο". Ποτέ. Μέχρι να φύγεις από εδώ» ανέφερε.

«Ζητούν από εμάς να είναι βουβός ο πόνος μας. Όχι! Ο πόνος δεν είναι βουβός. Έχει τόση δύναμη που μπορεί να γκρεμίσει βουνά. Να ραγίσει βουνά. Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν τον έχουν νιώσει. Εγώ τους εύχομαι να μην τον νιώσουν αλλά να μην υποτιμούν την οργή μας και τον πόνο μας. Είναι πολύ δυνατά συναισθήματα και δεν πρέπει να τα υποτιμούν. Κανείς τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μενιδι
Τρομακτική φωτιά (βίντεο) σε εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι – Μήνυμα 112 στους κατοίκους - Αποπνικτική ατμόσφαιρα
Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση, το εργοστάσιο πλαστικών, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Κατάρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες.
Τρομακτική φωτιά (βίντεο) σε εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι – Μήνυμα 112 στους κατοίκους - Αποπνικτική ατμόσφαιρα
τρενο
Τραγωδία! Εκτροχιασμός τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία (βίντεο): Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
«Σαν ταινία τρόμου», περιγράφουν το δυστύχημα επιβάτες - Αμαξοστοιχία της εταιρείας Iryo που εκτελούσε το δρομολόγιο Μάλαγα – Μαδρίτη με 317...
Τραγωδία! Εκτροχιασμός τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ισπανία (βίντεο): Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες