Τέμπη επ
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Τι ανέφερε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημείωσε πως «τιμά σήμερα τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας» και ότι «ο πόνος και η θλίψη δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ».

Η ανακοίνωση

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, που έκοψε το νήμα της ζωής και τα όνειρα δεκάδων συμπολιτών μας και βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα. Ο πόνος και η θλίψη δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τιμά σήμερα τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.

Τα ερωτήματα για τη σιδηροδρομική τραγωδία και για τις παραλείψεις ενός ολόκληρου κράτους πολλά.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, από την πρώτη στιγμή, διερευνά νυχθημερόν την πολυπαραγοντική αυτή υπόθεση σε όλες τις πτυχές της και προς κάθε κατεύθυνση. Οι αρμόδιοι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί Λειτουργοί πράττουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία και αφοσιωμένοι στην υψηλή συνταγματική τους αποστολή.

Οφείλουμε δε να επισημάνουμε ότι η έρευνα των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως είναι ήδη γνωστό, και η ποινική δίωξη σε μία τέτοια περίπτωση δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Δικαστικής Εξουσίας αλλά της Βουλής. Η ανάθεση της άνω αρμοδιότητας (έρευνας και ποινικής δίωξης πολιτικών προσώπων) στη Δικαστική Εξουσία προϋποθέτει αναγκαίως την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Διαμηνύουμε ότι η αλήθεια γι’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει και καλούμε όλους τους Πολίτες αυτής της χώρας να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πίτερ Μάντελσον
Βρετανία: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντελσον, πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
Τι εξετάζει η Μητροπολιτική Αστυνομία για τη σχέση του με τον Τζέφρι Επστάιν - Η υπόθεση Επστάιν έχει προκαλέσει διεθνή πολιτικό και κοινωνικό...
Βρετανία: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντελσον, πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
νεα υόρκη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη – Η πόλη «θάβεται» κάτω από θηριώδη κυκλώνα – βόμβα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη που «θάβεται» κάτω από το χιόνι
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη – Η πόλη «θάβεται» κάτω από θηριώδη κυκλώνα – βόμβα
εμβοες
Γιατί βουίζουν τα αυτιά; Οι εμβοές, οι παράγοντες κινδύνου και τι μπορείτε να κάνετε
Από την απώλεια ακοής και το άγχος μέχρι τον θόρυβο της καθημερινότητας – Πώς προλαμβάνονται και πώς αντιμετωπίζονται
Γιατί βουίζουν τα αυτιά; Οι εμβοές, οι παράγοντες κινδύνου και τι μπορείτε να κάνετε