σολωνος
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αναμένονται απαντήσεις από την νεκροψία

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες, η είδηση για το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε σε αποχέτευση στην οδό Σόλωνος.

Αναπάντητο μένει τα ερωτήματα για το πώς βρέθηκε και ποια είναι η μητέρα του. Οι έρευνες συνεχίζονται σε δύο κατευθύνσεις. Είτε κάποια γυναίκα απέβαλλε και το πέταξε στο σύστημα αποχέτευσης είτε, κυκλοφορεί και το σενάριο να έγινε κάποια παράνομη έκτρωση.

Εν αναμονή της νεκροψίας – νεκροτομής

Ορισμένες από τις απαντήσεις αναμένονται από την νεκροψία – νεκροτομή, για το πόσο μηνών ήταν το έμβρυο καθώς και τα αίτια θανάτου του.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για να εξεταστεί και τα αποτελέσματα αναμένονται, ίσως και σήμερα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε και αυτοψία στους χώρους που στεγάζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καθώς και στο γειτονικό κτίριο, που υπάρχει μαιευτήριο, παρουσία εισαγγελέα, ενώ ζητήθηκε και λίστα με όλες τις γυναίκες που επισκέφτηκαν τη δομή.

Πάντως, για την ώρα, φαίνεται πως οι υπάλληλοι και οι γιατροί που έχουν δώσει κατάθεση, φέρεται να έχουν πει πως δεν γνωρίζουν κάτι σχετικά.

Υπενθυμίζεται πως το έμβρυο εντόπισε σε αποχέτευση, δίπλα στα γραφεία της ΜΚΟ και ο υπάλληλος αποφράξεων που το βρήκε το παρέδωσε στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο υπάλληλος αποφράξεων, ενημέρωσε  τους υπεύθυνους της ΜΚΟ για το μακάβριο εύρημα και εκείνοι του απάντησαν ότι θα κάνουν άμεσα όσα απαιτούσε η περίσταση.

Γιατί καθυστέρησε η ΜΚΟ να ενημερώσει την αστυνομία

Το νεκρό βρέφος τοποθετήθηκε σε ένα «ψυγείο» στα γραφεία της ΜΚΟ, αλλά φαίνεται που οι Αρχές δεν ειδοποιήθηκαν άμεσα. Οι υπεύθυνοι της δομής έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση αυτή, η οποία εγείρει σημαντικά ερωτήματα.

Στις 18:30 ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων μετέβη στο ΑΤ των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μαζί του και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διωξεις
Ένωση Διευθυντών: «Κουλτούρα φόβου» στα σχολεία από το μπαράζ πειθαρχικών ελέγχων και ΕΔΕ
«Βιομηχανία» ΕΔΕ ακόμα και για ανώνυμες καταγγελίες καταγγέλλουν οι Διευθυντές των σχολείων
Ένωση Διευθυντών: «Κουλτούρα φόβου» στα σχολεία από το μπαράζ πειθαρχικών ελέγχων και ΕΔΕ
Η Μαρία Καρυστιανού με φόντο το λογότυπο του κόμματός της «Ελπίδα»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»
Μαρία Καρυστιανού: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δοκιμαστεί, είναι επαγγελματίας πολιτικός, το "όχι" το έκανε "ναι"»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»
απθ
ΑΠΘ: «Αναβρασμός» στην Έρευνα μετά την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ
Αντίθετα τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που καταγγέλλουν «κρυφή φορολόγηση» και επικοινωνιακές σπατάλες
ΑΠΘ: «Αναβρασμός» στην Έρευνα μετά την αύξηση της παρακράτησης του ΕΛΚΕ
Ακαδημία Αθηνών
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Η Ακαδημία Αθηνών και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) συνδιοργανώνουν το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών (9-10 Ιουνίου 2026)
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου