Γιατί πρέπει να κρατάμε πάντα την απόδειξη από το βενζινάδικο
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάς ποτέ την απόδειξη από το βενζινάδικο

Εάν είσαι από εκείνους τους τύπους που ξεχνάνε να πάρουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής στο βενζινάδικο, τότε πρέπει να αλλάξεις συνήθεια. Στην απόδειξη αναγράφονται η ημερομηνία, το είδος καυσίμου και τα λίτρα που βάλαμε στο ρεζερβουάρ. Και σε περίπτωση νοθείας αυτό το «χαρτάκι» θα αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό.

Εφόσον αποδειχθεί ότι το πρατήριο διακινούσε νοθευμένα καύσιμα, η απόδειξη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη προκειμένου να κινηθούμε εναντίον του επιτήδειου πρατηριούχου. Σε περίπτωση, ωστόσο, που η απόκλιση είναι μεγάλη τότε ίσως έχουμε πέσει θύμα και η απόδειξη είναι ένα εκ των μοναδικών όπλων για να κινηθούμε εναντίον του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φαινόμενο της νοθείας στα καύσιμα είναι πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις αρχές να προσπαθούν να θωρακίσουν τους καταναλωτές και να τιμωρήσουν όσους θησαυρίζουν εις βάρους τους. Ενδεικτικά της έξαρσης που έχει λάβει το φαινόμενο της νοθείας στα καύσιμα είναι τα αποτελέσματα του έργου των Χημικών Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΧΚ) οι οποίες κατά την τριετία 2020-2022 ανέλυσαν 8.820 δείγματα καυσίμων, διαπιστώνοντας 276 μη κανονικά-νοθευμένα.

Ως νοθευμένο λογίζεται το καύσιμο στο οποίο έχει γίνει πρόσμιξη με άλλο τύπο καυσίμου, διάφορες χημικές ενώσεις ή ακόμη και με νερό, με στόχο να αυξηθεί το κέρδος ανά λίτρο. Ένα από τα πιο συχνά και επικίνδυνα είδη νοθείας είναι το τολουόλιο, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες και για τον κινητήρα των αυτοκινήτων, δεδομένου ότι είναι διαβρωτικό και αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του μοτέρ, όπως είναι οι τσιμούχες, οι φλάτζες, τα σωληνάκια κ.λ.π.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιασμός
Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: H 36χρονη είχε μηνύσει τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία
Το θύμα είχε καταγγείλει τον 43χρονο δύο μέρες πριν για ενδοοικογενειακή βία - Το χρονικό
Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: H 36χρονη είχε μηνύσει τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία