Επίδομα παιδιού: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την υποβολή αιτήσεων
Πότε θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21

Σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως την 11η Μαρτίου και ώρα 18.00.

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επομένου, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών Taxisnet. Από φέτος, όμως, ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την αίτηση να ανοίξει πριν φύγει ο Φεβρουάριος.

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21

Στις 29 Μαρτίου του 2024, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη μέρα ως είθισται, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της Α' δόσης στους δικαιούχους, μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Σχετικά με το επίδομα παιδιού, το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Επισημαίνεται ότι πλέον, μεταξύ των προϋποθέσεων που ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sde
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
Νέα ψηφιακά εργαλεία για την εγγραφή στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Διασταύρωση στοιχείων μεταναστών και άμεση επιβεβαίωση απολυτηρίων
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
ekdromi.jpg
«Εμπόδια» στις σχολικές εκδρομές: Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης
Η Δ’ ΕΛΜΕΘ ζητά άμεσες παρεμβάσεις για να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις
«Εμπόδια» στις σχολικές εκδρομές: Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης
Σοφία Ζαχαράκη, υπουργείο Παιδείας
Ιδρύεται η Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο
Τι αλλάζει στις Ανώτερες Σχολές Μουσικής και Δραματικής Τέχνης – Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Ιδρύεται η Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο