απατσίδης
EUROKINISSI
«Αναληθή, εξυβριστικά και προσβλητικά» τα δημοσιεύματα για τον Γιάννη Απατσίδη

«Συγγνώμη» ζήτησε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και η ομώνυμη διαδικτυακή ιστοσελίδα parapolitika.gr για τα τις 19 φορές που υπήρξαν προσβλητικά δημοσιεύματα για τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη.

Χαρακτηριστικά η ανάρτηση αναφέρει «η εφηµερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” και η οµώνυµη διαδικτυακή ιστοσελίδα, HYPERLINK “http://www. parapolitika.gr” www.parapolitika.gr, τα έτη 2017, 2018, 2019, 2021 και 2022 προέβησαν στη δηµοσίευση και ανάρτηση αντίστοιχα δεκαεννέα (19) δηµοσιευµάτων για τον ∆ικηγόρο κ. Γιάννη Απατσίδη, τα οποία ήταν αναληθή, εξυβριστικά και προσβλητικά της προσωπικότητάς του, στον εσώτερο πυρήνα της. Η παρούσα δήλωση αποκατάστασης λαµβάνει χώρα εκ µέρους µας ως ο πλέον δόκιµος τρόπος να εκφράσουµε την ειλικρινή µας µεταµέλεια για τον λόγο ότι στοχοποιήθηκε άδικα ένας ∆ικηγόρος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.».

Η ανάρτηση της εφημερίδας «Παραπολιτικά»

«Η εφηµερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” και η οµώνυµη διαδικτυακή ιστοσελίδα, HYPERLINK “http://www. parapolitika.gr” www.parapolitika.gr, τα έτη 2017, 2018, 2019, 2021 και 2022 προέβησαν στη δηµοσίευση και ανάρτηση αντίστοιχα δεκαεννέα (19) δηµοσιευµάτων για τον ∆ικηγόρο κ. Γιάννη Απατσίδη, τα οποία ήταν αναληθή, εξυβριστικά και προσβλητικά της προσωπικότητάς του, στον εσώτερο πυρήνα της. Η παρούσα δήλωση αποκατάστασης λαµβάνει χώρα εκ µέρους µας ως ο πλέον δόκιµος τρόπος να εκφράσουµε την ειλικρινή µας µεταµέλεια για τον λόγο ότι στοχοποιήθηκε άδικα ένας ικηγόρος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Κατόπιν των απαραίτητων ενεργειών, και προς αποκατάσταση της Αλήθειας, αλλά και της τιµής και υπόληψης του κ. Απατσίδη, ανακαλούµε όλους τους σε βάρος του χαρακτηρισµούς και ισχυρισµούς, σε όλα τα δηµοσιεύµατα-αναρτήσεις, και ιδίως και ουχί περιοριστικά: Οτι δήθεν ήταν κρατούµενος σε Α.Τ., µετά από µήνυση ιατροδικαστή και εντολή των δικαστών της έδρας, αφού η Αλήθεια είναι ότι ο κ. Απατσίδης υπήρξε θύµα αξιόποινων πράξεων, τόσο από τον εν λόγω πρώην ιατροδικαστή, ο οποίος πλέον ελέγχεται καθυστερηµένα από τα Πειθαρχικά Συµβούλια του Ι.Σ. Αθηνών και Λασιθίου, όσο και από αστυνοµικά όργανα, και πρόσφατα δικαιώθηκε από το Τριµελές Πληµ/κείο Αθηνών, το οποίο µε σύµφωνη εισαγγελική πρόταση καταδίκασε τον πρ. ιατροδικαστή σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και τον αξιωµατικό της ΕΛ.ΑΣ. σε ποινή φυλάκισης 1 έτους, τους δε λοιπούς έξι (6) αστυνοµικούς τους απήλλαξε λόγω αµφιβολιών ως προς τον δόλο, αφού οµολόγησαν όλα τα πραγµατικά περιστατικά της καταγγελίας του κ. Απατσίδη, και κατόπιν της δικής του σύµφωνης γνώµης. Οτι δήθεν έλεγε αθλιότητες σε ∆ικαστήρια, πράγµα που ουδέποτε έπραξε ο κ. Απατσίδης, ο οποίος ήταν πάντοτε υποδειγµατικός, δικονοµικός και άρτιος στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Οτι δήθεν ο ∆.Σ.Α. θα έπρεπε να παρακολουθήσει στενά την εν γένει συµπεριφορά του και ότι δήθεν εκβιάζει, πράγµα που είναι απόλυτα αναληθές, καθώς ο κ. Απατσίδης ουδέποτε διέπραξε οιοδήποτε πειθαρχικό ή ποινικό αδίκηµα. Οτι δήθεν ο κ. Απατσίδης στρέφεται σε βάρος δηµοσιογράφων, των οποίων επιθυµεί τη φυλάκιση, ενώ το αληθές είναι ότι ασκεί τα καθήκοντά του µε απόλυτο σεβασµό στην ελευθερία της έκφρασης.

Αποδεχόµαστε ότι ο κ. Απατσίδης κατά την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήµατος λειτουργεί µε σεβασµό απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώµατα, µάχεται κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας, ακόµα και της δικαστικής, και έχει συνεισφέρει στην αποκάλυψη πολλών κακώς κειµένων στον χώρο της δικαστικής, της ιατροδικαστικής, της φορολογικής διοίκησης, αλλά και της αστυνοµικής λειτουργίας. ∆ιευκρινίζουµε ότι οι διαλαµβανόµενες αναφορές για το πρόσωπο του κ. Απατσίδη έγιναν χωρίς καµία απολύτως πρόθεση συκοφαντίας ή προσβολής της προσωπικότητάς του και αποδείχθηκαν εκ των υστέρων αναληθείς κι εσφαλµένες και ως εκ τούτου εκφράζουµε ανυπόκριτα τη λύπη µας για την αναστάτωση που προκαλέσαµε άθελά µας στον κ. Απατσίδη και για την τυχόν θέση του προσώπου του σε δηµόσια ανυποληψία. ∆εσµευόµαστε, δε, όπως στο µέλλον σεβόµαστε απόλυτα την προσωπικότητά του και δεν επαναλάβουµε κανέναν από τους αναφερόµενους ή παρόµοιους ισχυρισµούς εναντίον του, γι’ αυτό και προβήκαµε και στην αποανάρτηση όλων των επίµαχων αναρτήσεων.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψυγείο
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο
Δείτε τέσσερα τρόφιμα, που καλό είναι να καταναλώνονται αυθημερόν μετά την προμήθειά τους ή έστω την επόμενη μέρα
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο