Μπουκάλια νερού
Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού που παίρνετε μαζί σας στο γραφείο, στο γυμναστήριο και στα ταξίδια, τότε δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Αν και αυτά τα μπουκάλια αποτελούν βασικό στοιχείο στην κοινωνία και μας βοηθούν να πίνουμε υγρά όλη την ημέρα χωρίς να δημιουργούν πλαστικά απόβλητα, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι εκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια θα μπορούσαν να υπάρχουν σε κάθε γουλιά που πίνουμε από αυτά.

Η έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές στο WaterFilterGuru.com έστειλε σε ένα εργαστήριο δείγματα από καθημερινά επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού, αποκαλύπτοντας απίστευτα επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης.

Η μελέτη εντόπισε δύο κύριους τύπους βακτηρίων: τις αρνητικές κατά gram ράβδους (gram-negative rods) και τον βάκιλο. Το πρώτο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό λόγω της αυξανόμενης αντοχής του στα αντιβιοτικά, που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο μόλυνσης. Ο βάκιλος οδηγεί συχνά σε γαστρεντερικά προβλήματα.

Μπουκάλια νερού

Όσον αφορά τους καθαρούς αριθμούς, το μέσο επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερού βρέθηκε να περιέχει 20,8 εκατομμύρια Μονάδες Σχηματισμού Αποικιών (CFUs) βακτηρίων. Για να γίνει κατανοητό αυτό, μια βρύση νεροχύτη είχε περίπου 30 εκατομμύρια CFUs, υποδεικνύοντας ότι τα μπουκάλια έχουν τόσα μικρόβια όσα και οι επιφάνειες που αλληλεπιδρούν άμεσα με πηγές νερού.

Η μελέτη προχώρησε περαιτέρω, συγκρίνοντας το βακτηριακό φορτίο των μπουκαλιών νερού με άλλα οικιακά αντικείμενα και τα ευρήματα προκαλούν... σοκ: τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού περιείχαν περισσότερα μικρόβια από:

  • το κάθισμα της λεκάνης στην τουαλέτα
  • τα μπολάκια φαγητού για κατοικίδια
  • τον νεροχύτη της κουζίνας, που είναι γνωστό ως ένα από τα πιο βλαβερά μέρη ενός σπιτιού

Μάλιστα, η σύγκριση έδειξε ότι ένα μέσο μπουκάλι θα μπορούσε να είναι 40.000 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας!

Μπουκάλια νερού

 

Η έρευνα εξέτασε επίσης τις συνήθειες καθαρισμού των Αμερικανών σχετικά με τα μπουκάλια νερού τους. Αν και η πλειονότητα ισχυρίστηκε ότι πλένει τα μπουκάλια καθημερινά, ένα σημαντικό μέρος παραδέχτηκε ότι έκανε λιγότερο συχνό καθάρισμα, επιτρέποντας ενδεχομένως σε βακτήρια και μούχλα να αναπτυχθούν.

Μόνο το 13% των Αμερικανών παραδέχεται ότι καθαρίζει τα μπουκάλια του νερού μόνο μερικές φορές τον μήνα. Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία του καθημερινού πλυσίματος και της εβδομαδιαίας απολύμανσης των μπουκαλιών νερού, ειδικά αν ο χρήστης είναι ασθενής ή όταν χρησιμοποιείται το μπουκάλι για άλλα ποτά εκτός από το νερό.

Πηγή: onmed.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»