σούπερ μάρκετ
Στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη-

Στο 2,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2024, από 2,9% τον Δεκέμβριο και 8,6% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Σε δομικό επίπεδο, χωρίς δηλαδή ενέργεια, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,3% τον Ιανουάριο του 2024 από 3,4% τον Δεκέμβριο και 5,3% τον Ιανουάριο του 2023.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικά ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 3,1% τον Ιανουάριο του 2024, από 3,4% τον Δεκέμβριο και 10% ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν σε Δανία, Ιταλία (και οι δύο 0,9%), Λετονία, Λιθουανία και Φινλανδία (1,1%), ενώ τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν σε Ρουμανία (7,3%), Εσθονία (5,0%) και Κροατία (4,8%).

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε έντεκα.

Τον Ιανουάριο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,73 ποσοστιαίες μονάδες) και ακολούθησαν τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (+1,13), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,53) και η ενέργεια (-0,62).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epal
Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ: Εξέταστρα 100€ για απόκτηση πτυχίου και κατάργηση της δωρεάν προετοιμασίας των μαθητών...
ΣΥΝΕΚ: Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν νοιάζεται, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις των υπουργών και του πρωθυπουργού, για τους μαθητές και τις...
Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ: Εξέταστρα 100€ για απόκτηση πτυχίου και κατάργηση της δωρεάν προετοιμασίας των μαθητών...
πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα
Η έκπτωση παρέχεται με τον μοναδικό κωδικό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον χρόνο πρόσληψής τους, εφόσον δεν έχουν ήδη εξαντλήσει τις δέκα (10)...
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα