metropolitan
To σκάνδαλο με την παράνομη λειτουργία του δεύτερου κτιρίου του νοσοκομείου Metropolitan στο Νέο Φάληρο αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής».

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με τις ευθύνες για την παράνομη λειτουργία του δεύτερου κτιρίου του νοσοκομείου Metropolitan στο Nέο Φάληρο.

Όπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» η άδεια της Περιφέρειας Αττικής του 2017 αναφέρει ρητά μόνο το ένα από τα δύο κτίρια με διεύθυνση Εθν. Μακαρίου 9 και Ελ. Βενιζέλου 1.

vima

Δεν αναφέρει το δεύτερο που φαίνεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια επί τουλάχιστον πέντε χρόνια. Παρόλα αυτά στο συγκεκριμένο κτίριο λειτουργούσαν κλινικές, με τις νοσηλείες να αποζημιώνονται με υπέρογκα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ.

vima

Το ιδιωτικό νοσοκομείο λειτουργεί σε δύο ξεχωριστά κτίρια, η σύνδεση των οποίων γίνεται με υπόγεια σήραγγα, η οποία έχει άδεια από την πολεοδομία. Νόμος του 2019, ωστόσο, όριζε ξεκάθαρα ότι αν πρόκειται για συγκρότημα κτιρίων, όπως στην περίπτωση του Metropolitan, πρέπει να βρίσκονται είτε στο ίδιο είτε σε όμορα οικόπεδα για την ασφαλή κυκλοφορία ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού, χωρίς να μεσολαβεί ένας δρόμος.

Ξαφνικά-ωστόσο- το 2022 το υπουργείο Υγείας με σκανδαλώδη τροπολογία περνάει σχετική φωτογραφική διάταξη που «νομιμοποιεί» ουσιαστικά την ενοποίηση των κτιρίων.

Άρθρο 46: Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ίδρυσης ιδιωτικής κλινικής Τροποποίηση άρθρου 8 ν. 4600/2019

2. Ενοποιήσεις κτιρίων που έχουν γίνει με άδεια των αρμόδιων πολεοδομικών υπηρεσιών πριν από την έναρξη ισχύος της παρ. 1 τεκμαίρεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4600/2019.

Παρόλα αυτά εδώ και χρόνια, το δεύτερο κτίριο λειτουργεί ακόμα χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα εκεί να έχουν νοσηλευτεί χιλιάδες ασθενείς. Κανένας, ωστόσο, από την Περιφέρεια επί σχεδόν πέντε χρόνια δεν φαίνεται να προχώρησε στους σχετικούς ελέγχους.

Μάλιστα, έως και σήμερα η άδεια λειτουργίας εκκρεμεί, καθώς ο νέος Περιφερειάρχης περιμένει τις βεβαιώσεις της πυροσβεστικής που εκκρεμούν.

Σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας απάντησε : «Το ζήτημα της κτιριακής εγκατάστασης με την υπόγεια διάβαση έχει ήδη θεραπευτεί με νόμο του 2022. Το μόνο θέμα που εκκρεμούσε ήταν η έγκριση του σχεδίου των εντατικών που, όμως, δόθηκε πριν από 10 ημέρες».

Το «μπαλάκι» των ευθυνών το υπουργείο Υγείας, δηλαδή, το πετάει στον πρώην Περιφερειάρχη για απουσία ελέγχων.

Ωστόσο, κανείς δεν απαντά στο φλέγον ερώτημα. Πώς ενώ εκκρεμεί η άδεια ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει κανονικά τις νοσηλείες ασθενών στο Metropolitan ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα το υπουργείο Υγείας το 2022 περνάει τη σκανδαλώδη τροπολογία;

Πηγή: in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab_7.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας