βερες
Ο γάμος αφορά ζευγάρι γυναικών

Το πρώτο τηλεφώνημα για γάμο ομόφυλου ζευγαριού δέχθηκε το Δημαρχείο της Πάτρας, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Ο γάμος αφορά δύο γυναίκες που δεν ζουν στην πόλη της Πάτρας, ωστόσο η μία κατάγεται από την αχαϊκή πρωτεύουσα κι έτσι το ζευγάρι επιλέγει αυτή την τοποθεσία προκειμένου να επισφραγίσει τη σχέση του.

Πιο συγκεκριμένα όμως ανέφερε μιλώντας στο Αχαϊκό thebest.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, «πρόκειται για δύο γυναίκες, μία πατρινή που ζει στο εξωτερικό και μία που ζει στη βόρεια Ελλάδα. Το ζευγάρι έχει επιλέξει την Πάτρα για να παντρευτεί ενώ το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από την μητέρα της πατρινής που ήθελε να μάθει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται έτσι ώστε να γίνει η αίτηση. Όπως μας είπε η αίτηση θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα».

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη αγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε το πρωί της Παρασκευής που μας πέρασε, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου με 176 θετικές ψήφους στη Βουλή.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, η τελετή για τον γάμο του Δ.Ε. και του Σ.Γ., θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς
Σε μια πρώτη ανάγνωση των τίτλων βλέπουμε ότι οι μόνες σταθερές είναι η Παιδεία και τα Θρησκεύματα. Ανάλογα με τις εποχές, το ένα προηγείται ή έπεται...
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς