Οικογένεια ζει σε λαγούμι στην Κορινθία
Τι είπε ο πατέρας της οικογένειας για τα παιδιά του που δεν πηγαίνουν στο σχολείο

Εισαγγελέας εξέδωσε παραγγελία για να απομακρυνθούν τα παιδιά από την οικογένεια «Παλαιοχριστιανών», όπως αυτοαποκαλούνται, που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας.

Η οικογένεια με πέντε παιδιά ζει τα τελευταία χρόνια σε ένα λαγούμι, σε βάθος 30 μέτρων.

Τα μέλη της δηλώνουν «ρωμιοί παλαιοχριστιανοί» που «αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο». Δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής και πιστεύουν στην εναλλακτική ιατρική, στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και τροφής. Επίσης, κυκλοφορούν με τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, σαν πρωτόγονοι.

Φιλοξενούμενη, μάλιστα, είναι και μία γυναίκα από την Άρτα, όπου και εκεί υπάρχει παρόμοια κοινότητα.

Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται, ανέφερε ότι «μπορώ και εγώ να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε».

Σημειώνεται πως τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο και ο ίδιος στο παρελθόν έχει απειλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικούς.

Ερωτώμενος για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες, ο κ. Καλαϊτζιδάκης, σημείωσε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

 «Δεν είναι δωρεάν η Παιδεία»

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Για την ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει, είπε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», συμπλήρωσε ακόμη.

Τέλος, αναφορικά με το κρύο που μπορεί να έχει στο λαγούμι απάντησε: «Δεν είναι δυσκολότερο από τα Τρίκαλα, που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Όχι δεν έχει κρύο γι’  αυτό το φτιάξαμε έτσι το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο