Στρεπτόκοκκος
«Γίνεται πανικός, είναι πολλά τα κρούσματα» - Τι είπε η Παγώνη για την γρίπη

Την σοβαρή έξαρση των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου που καταγράφεται στη χώρα μας, επιβεβαίωσε η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη της άμεσης συμβουλής των παιδιάτρων στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

«Με τον στρεπτόκοκκο γίνεται πανικός, είναι πάρα πολλά τα κρούσματα, αυτό είναι η αλήθεια», είπε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στον συναγερμό που έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

«Μας είχαν ανησυχήσει γιατί είχαμε και για έναν χρόνο 23 θανάτους, 11 παιδιά, οι υπόλοιποι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πει ότι οι εκδηλώσεις, μόλις υπάρχουν, η μητέρα επικοινωνεί με τον παιδίατρο, δεν υπάρχει άλλη λύση, τον γιατρό δεν μπορεί να τον κάνει κανένας», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Παγώνη, έχει μεγάλη σημασία οι γονείς να απευθυνθούν αμέσως στον παιδίατρο.

«Ο παιδίατρος δίνει τις οδηγίες, κάνει το strep test και ξεκινάει αμέσως, τα πρώτα 24ωρα, θεραπεία, για να μην έχουμε τις επιπλοκές που τις φοβόμαστε. Με το που δούμε πονόλαιμο στο παιδί και πει “δεν μπορώ να καταπιώ” επικοινωνούμε με τον παιδίατρο. Αυτός θα δώσει τις οδηγίες και θα προχωρήσει. Έχει σημασία αυτό», σημείωσε η κ. Παγώνη.

Ερωτηθείσα για την γρίπη η οποία επίσης βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα αυτήν την εποχή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε ότι αφορά την μετάδοση της.

«Έχει πανικοβληθεί ο κόσμος και με τη γρίπη, ξέρετε ότι φέτος είχαμε πολλή γρίπη, αλλά δεν ήταν απλή όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν πολύ επιβαρυμένη η κλινική κατάσταση. Έλεγε ο άλλος “δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι μου”. Το θέμα είναι ότι πρέπει να προσέξουμε τη μετάδοση τώρα, το καταλαβαίνετε τώρα ότι η μετάδοση είναι το χειρότερο».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες εξετασεις
Πανελλήνιες: Το παράδοξο του μηχανογραφικού και τα πεδία που δεν βγάζουν νόημα
Μηχανογραφικό χωρίς πυξίδα ή όταν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι σχολές δεν «κουμπώνουν»
Πανελλήνιες: Το παράδοξο του μηχανογραφικού και τα πεδία που δεν βγάζουν νόημα
Ζαχαράκη
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις διαθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;