skier
Παρέα τεσσάρων Ελλήνων χτύπησε ο όγκος του χιονιού, οι τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους - Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Νεκρός εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ένας 36χρονος σκιέρ από την Φλώρινα ο οποίος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην Βουλγαρία.

Ο 36χρονος, που σύμφωνα με την ΕΡΤ ονομάζεται Κωνσταντίνος Μόμτσης, ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία, στο Μπόροβιτς.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι Έλληνες σκιέρ κατέβηκαν το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς με αποτέλεσμα να θα θαφτούν κάτω από τη χιονοστιβάδα, Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν όμως ο 36χρονος δυστυχώς δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε νεκρός από την ομάδα διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτησή του.

Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν σε πίστα που είχε κλείσει και δεν είχαν συσκευή  εντοπισμού για την περίπτωση χιονοστιβάδας που ήταν υποχρεωτική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ στη Χαλκίδα
WETLANDS: Όταν η Ψηφιακή Τέχνη συναντά το οικοσύστημα του Ευρίπου – Διεθνής σύμπραξη στη Χαλκίδα
Ψηφιακή τέχνη και VR ενάντια στην κλιματική κρίση: Το διεθνές πρόγραμμα WETLANDS "χαρτογραφεί" τα υδάτινα οικοσυστήματα της Χαλκίδας
WETLANDS: Όταν η Ψηφιακή Τέχνη συναντά το οικοσύστημα του Ευρίπου – Διεθνής σύμπραξη στη Χαλκίδα
Κωνσταντίνος Σινάνης
Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον δήμαρχο του Άη Στράτη: «Μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου»
Δήμαρχος του Άη Στράτη: Μου τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης - Στις 19 Δεκεμβρίου έγινε η διάγνωση για το χονδροσάρκωμα
Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον δήμαρχο του Άη Στράτη: «Μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου»