Χρήστος Γιαλιάς
Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από το μαφιόζικο «χτύπημα»

«Βοήθεια, με σκοτώνουν» φώναξε ο επιχειρηματίας Χρήστου Γιαλιά, που εκτελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας, λίγο πριν τον φρικτό θάνατό του.

Ο 59χρονος άνδρας, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ, στο καμένο ΙΧ βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ – το οποίο ανήκει στους δράστες– και 18 κάλυκες.

Ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο τη στιγμή της δολοφονίας του, χωρίς να δώσει προσοχή στο τι συνέβαινε γύρω του, σύμφωνα με το MEGA. Κάπως έτσι, ο εκτελεστής του κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον πυροβολήσει με καλάσνικοφ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το θύμα μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της εκτέλεσής του, με έναν φίλο του και οι τελευταίες λέξεις του φαίνεται να ήταν: «Βοήθεια, με σκοτώνουν».

Οι εκτελεστές, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Άμεσα, με εύφλεκτο υλικό περιελούσαν το εσωτερικό του αυτοκίνητου, με τη φωτιά να εξαπλώνεται αστραπιαία μετατρέποντας την καμπίνα των επιβατών σε πύρινη κόλαση.

Το θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε ήταν τόσο υψηλό που έλιωσε τις λαμαρίνες του οχήματος.

Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι Αρχές στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου θύματος.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, την οποία δεν την είχε μαζί του σήμερα και πιθανότατα αυτό το γνώριζαν οι δολοφόνοι του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, ίσως έχουν χαθεί και πολύτιμα στοιχεία, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ρίξει πάρα πολύ νερό για να μπορέσει κατασβήσει τη φωτιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια