τέμπη
Το αίτημα 29 συγγενών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη για διακοπή των εργασιών της απέρριψε η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής

Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» το αίτημα 29 συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 για διακοπή των εργασιών της έως την ολοκλήρωση της σχετικής ανάκρισης από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Κατά του αιτήματος τάχθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, και της Πλεύσης Ελευθερίας. Υπέρ της άμεσης διακοπής τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η Νέα Αριστερά, η ΚΟ Σπαρτιάτες, η ΚΟ Νίκη και ο αν. βουλευτής Κ. Φλώρος, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να προηγηθεί η κλήση ουσιωδών μαρτύρων, και εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση από την Εισαγγελία Λάρισας, να διακοπούν τότε οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής.

Οπως είπε ο εισηγητής της Ν.Δ. Λ. Τσαβδαρίδης, το αίτημα δεν είναι συμβατό με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, διότι η εξεταστική επιτροπή είναι επιφορτισμένη, ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, να ελέγξει όλες τις ευθύνες που υπάρχουν. Οπως σημείωσε, ο ρόλος της εξεταστικής επιτροπής και της δικαστικής ανάκρισης είναι διακριτός, το υλικό της εξεταστικής διαβιβάζεται στον ανακριτή, ενώ τίποτα δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες και εφόσον κρίνει να ζητήσει από τη Βουλή να ασκηθεί ποινική δίωξη και για πολιτικά πρόσωπα. Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β. Κόκκαλης είπε ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής στερείται αυτή τη στιγμή τα βασικά αποδεικτικά υλικά ώστε να εξακριβώσει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα, απορρίφθηκε αίτημα των βουλευτών Ν. Βρεττού (Νίκη) και Κ. Φλώρου (ανεξάρτητος) για παραπομπή του μεταβατικού επικεφαλής του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκη, στον εισαγγελέα για ψευδορκία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto-memaska
Υπουργείο Παιδείας: Το ωράριο λειτουργίας των σχολείων - Η διάρκεια των διδακτικών ωρών και των διαλειμμάτων
Το νέο ωράριο λειτουργίας για Γυμνάσια και Λύκεια – Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Το ωράριο λειτουργίας των σχολείων - Η διάρκεια των διδακτικών ωρών και των διαλειμμάτων
Ηλικιωμένη εκπαιδευτικός
Προσοχή! Εκπαιδευτικοί έπεσαν θύματα απάτης με ανύπαρκτα διαμερίσματα
Το ζήτημα φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δυσκολίες στέγασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε τουριστικές και ακριβές περιοχές
Προσοχή! Εκπαιδευτικοί έπεσαν θύματα απάτης με ανύπαρκτα διαμερίσματα
ΤΑΧΙ
Σχολεία – Αναθέσεις μαθημάτων: Οι τελευταίες αλλαγές σε Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ.
Εκπαιδευτικοί: Τι ισχύει με τις αναθέσεις μαθημάτων τη νέα σχολική χρονιά 2025/26
Σχολεία – Αναθέσεις μαθημάτων: Οι τελευταίες αλλαγές σε Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ.
δασκάλα
Ποιες θα είναι οι καθαρές αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν τη φετινή σχολική χρονιά
Τι θα λαμβάνουν μετά τις κρατήσεις οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις στα σχολεία φέτος
Ποιες θα είναι οι καθαρές αποδοχές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν τη φετινή σχολική χρονιά