nosokomeio-meth
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έπαιρνε ήδη αντιβίωση, αλλά παρουσίασε επιδείνωση

Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η είδηση θανάτου του μόλις 9 ετών κοριτσιού από στρεπτόκοκκο.

Το παιδί έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς του, έπαιρνε ήδη αντιβίωση, ωστόσο η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο κατέρρευσε.

«Παρά το ότι έπαιρνε κάποια προφύλαξη από παιδίατρο ιδιώτη, από την Παρασκευή παρουσίασε επιδείνωση, γι’ αυτό και το μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής. Το είδε αμέσως παιδίατρος, έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό, κάναμε μια ακτινογραφία θώρακος την οποία είδα εγώ προσωπικά, και είδα ότι είχε μια πολύ βαριά πνευμονία, βρογχοπνευμονία, διάσπαρτη», είπε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Πώς κατέρρευσε το κορίτσι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ζητήθηκε άμεσα διακομιδή του κοριτσιού στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο το παιδί ξαφνικά κατέρρευσε και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Η σορός του κοριτσιού θα διακομιστεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή.

Συναγερμός για την ιλαρά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, καθώς δύο κρούσματα ιλαράς σε ενήλικες εμφανίστηκαν και στη χώρα μας, σε Κρήτη και βόρεια Ελλάδα.

Τα δύο αυτά άτομα είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που διαμένουν σε Ρωσία και Ρουμανία, όπου παρατηρείται έξαρση της ασθένειας.

Άλλα δύο κρούσματα, που ανήκουν σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, διερευνώνται, με τους ασθενείς και τις άμεσες επαφές τους να έχουν απομονωθεί.

Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε σύσταση ομάδας ειδικών που θα παρατηρούν την εξέλιξη των κρουσμάτων, ενώ θα ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο και κυρίως για τον εμβολιασμό, καθώς υπάρχουν περιοχές στη χώρα που παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα αθήνα βροχές
Σε τροχιά έντονης κακοκαιρίας η Ελλάδα – Αναλυτικά οι περιοχές και τα επικίνδυνα διαστήματα - Αττική και βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο
Πού και πότε θα χτυπήσουν βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός ημέρα με την ημέρα
Σε τροχιά έντονης κακοκαιρίας η Ελλάδα – Αναλυτικά οι περιοχές και τα επικίνδυνα διαστήματα - Αττική και βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο
σχολειο
Τραμπούκικη επίθεση σε εκπαιδευτικούς με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και απειλές μέσα σε Δημοτικό Συμβούλιο
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για απειλές και τραμπουκισμούς σε Δημοτικό Συμβούλιο
Τραμπούκικη επίθεση σε εκπαιδευτικούς με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και απειλές μέσα σε Δημοτικό Συμβούλιο