Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος των οδηγών ενώ περιμένουν στο φανάρι
Καλό είναι, λοιπόν, όταν σταματάμε το φανάρι να βγάζουμε την ταχύτητα που έχουμε και στο κιβώτιο και να κρατάμε το αριστερό μας πόδι μακριά από το πεντάλ του συμπλέκτη

Ήταν και είναι ακόμη συνήθεια πολλών οδηγών, είτε νέων, είτε έμπειρων, ωστόσο ελάχιστοι μπορούν να αντιληφθούν τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο αυτοκίνητο και φυσικά το μέγεθος του κόστους.

Αν και σε λίγα χρόνια τα αυτόματα Ι.Χ θα αποτελούν πλειοψηφία, έως τότε καλό θα ήταν να είμαστε… τρυφεροί απέναντι στο τρίτο και ίσως βασικότερο πεντάλ του οχήματός μας, που δεν είναι άλλο από τον συμπλέκτη.

Η φθορά του εντείνεται στην άσκοπη χρήση του, η οποία σημειώνεται κατά κόρον ενώ περιμένουμε στο κόκκινο φανάρι, την πράσινη ένδειξη.

Πολλοί οδηγοί, είτε από άγνοια, είτε από βιασύνη να πατήσουν το γκάζι συνηθίζουν να κρατούν το πόδι τους πατημένο στον συμπλέκτη, με αποτέλεσμα να φθείρεται το ρουλεμάν του το οποίο πιέζει άσκοπα το βολάν.

Υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης

Πέρα από τη ζημιά που προκαλείται, υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί και ατύχημα. Αυτό διότι, αφήνοντας κάποια σχέση στο κιβώτιο ενώ είμαστε σταματημένοι, υφίσταται το σενάριο να γλιστρήσει το πόδι μας από τον συμπλέκτη και να σημειωθεί σύγκρουση.

Καλό είναι, λοιπόν, όταν σταματάμε το φανάρι να βγάζουμε την ταχύτητα που έχουμε και στο κιβώτιο και να κρατάμε το αριστερό μας πόδι μακριά από το πεντάλ του συμπλέκτη.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι πολλοί που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών, έχουν επίσης την κακή συνήθεια να ακουμπούν το πόδι τους στο συμπλέκτη και όταν το αυτοκίνητο κινείται. Πρόκειται, επίσης, για μια συνήθεια που επίσης φθείρει τον δίσκο του συμπλέκτη και το ρουλεμάν χωρίς να το αντιλαμβάνονται, όπως αναφέρει το carandmotor.gr.

Σημειώνεται ότι μια ζημιά στο σετ του συμπλέκτη είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, με το κόστος επισκευής να κυμαίνεται μεταξύ 400-500 ευρώ και άνω.

Πηγή: in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες