Γιατροί σε νοσοκομείο
Αναμένεται να αξιοποιηθούν οι ανανεωμένοι χώροι που θα κατασκευαστούν με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψη

Ευρεία σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσει με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού πώς θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα οποία θα είναι με αμοιβές από τους ασθενείς.

Ήδη είναι έτοιμες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα προωθηθούν τις επόμενες ημέρες ενώ αναμένεται να καθοριστούν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος των πληρωμών, τις νοσηλείες των ασθενών αλλά και τις αμοιβές του προσωπικού.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr οι ασθενείς που θα χειρουργούνται με ιδιωτικές δαπάνες στα δημόσια νοσοκομεία θα νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς χώρους. Θα καθοριστούν δηλαδή από τις διοικήσεις των νοσοκομείων οι ειδικοί θάλαμοι όπου θα παραμένουν οι ασθενείς που θα χειρουργούνται.

Μάλιστα αναμένεται να αξιοποιηθούν οι ανανεωμένοι χώροι που θα κατασκευαστούν με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπάρχει ωστόσο προβληματισμός στην κυβέρνηση λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr σχετικά με τον διαχωρισμό των ασθενών μέσα στο ΕΣΥ, κάτι που μπορεί να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η αρχή πάντως θα γίνει από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός που είναι το μεγαλύτερο της χώρας αλλά και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αφού ήδη έχουν δηλώσει θετικά για να ξεκινήσουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη αποστείλει αίτημα σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να δηλώσουν εάν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν πιλοτικά τις επεμβάσεις το απόγευμα με χρήματα από τις τσέπες των ασθενών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τι οι ασθενείς θα καταβάλλουν το 30% του κόστους των επεμβάσεων και οι αμοιβές των γιατρών θα κινούνται από 500 έως 1.000€ με βάση τις ίδιες πληροφορίες του ethnos.gr.

Στο μέλλον πάντως αναμένεται να γίνουν και συμβάσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες θα καταβάλουν το κόστος για λογαριασμό των πελατών-ασθενών τους.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης: 

https://www.ethnos.gr/greece/article/299615/sygklonistikobinteoposepeseo43xronosepidoxospaidobiasthssthnpagidapoyesthseopaterasanhlikhs

https://www.ethnos.gr/Politics/article/299601/metrasthrixhsmhnamhnaoiapofaseispoykleidosansthnkybernhshkaitoearinopaketo

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα