καρυστιανου
"Γροθιά στο στομάχι" η κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού στην εξεταστική για τα Τεμπη

Στην αίθουσα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών είχαμε μια συγκλονιστική κατάθεση της προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων και Πληγέντων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

Ο συγκροτημένος λόγος της δεν είχε σκοπό τη συμπάθειά μας. Η κ. Καρυστιανού και κάθε γονιός που έχασε το παιδί του σε αυτό το δυστύχημα ψάχνει μόνο δικαίωση. Τίποτα άλλο δεν έχει νόημα στη ζωή τους. Απέναντί τους έχουν ένα ανίκητο σύστημα πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογραφικών κύκλων που δεν θα επιτρέψει να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι. «Οι μόνοι που δεν χρειάστηκε να μου κάνουν κάποια ερώτηση στη Βουλη ήταν της ΝΔ. Μου έκανε εντύπωση πώς κάποιος δεν είχε να μου κάνει μια ερώτηση», είπε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων και Πληγέντων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος Τεμπών.

«Ο πρωθυπουργός θυμάμαι ότι ζήτησε και συγγνώμη. Συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στον διάδρομο, όχι όταν του σκοτώνεις το παιδί. Και μιλάω τόσο αυστηρά, γιατί γνώριζε», είπε η κ. Καρυστιανού. Δήλωσε επίσης ότι ο κ. Αγοραστός της είπε ότι μπαζώθηκε το σημείο μηδέν μετά από εντολές της κυβέρνησης. «Δηλώνει με θράσος αθώος ο κ. Καραμανλής λόγω ασυλίας και παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας να σωθεί», συνέχισε και ζήτησε την κλήση του προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενηδούνια, την οποία αρνείται πεισματικά η πλειοψηφία.

Δείτε - ακούστε παρακάτω ολόκληρη η διαδικασία

Δημοσιογραφική απρέπεια για τη μητέρα που έχασε την κόρη της στα Τέμπη: "Εύχομαι να μην είναι υποψήφια με κάποιο κόμμα η κυρία!"

Ο δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής Χρήστος Κώνστας έκανε ένα σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αφού αφορούσε την Μαρία Καρυστιανού, τη μητέρας που έχασε την κόρη της στα Τέμπη και που η παρουσία της και η κατάθεσή της στην Εξεταστική για τα Τέμπη συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Σε εκπομπή στο Bluesky, ο Χρήστος Κώνστας επιχείρησε να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στα όσα συγκλονιστικά είπε η πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους στα Τέμπη, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο δημοσιογράφος και οικονομικός συντάκτης, εξέφρασε δηλαδή την "ευχή" να μην είναι υποψήφια η κ. Καρυστιανού με κάποιο κόμμα στις εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες και τα όσα λέει ίσως και κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες.

"Θέλω να πιστεύω, με όλη μου την καρδιά, πως δεν θα δω υποψήφια αυτή τη γυναίκα με κάποιο κόμμα".

Ήταν δε τόσο "απρεπής" ο σχολιασμός αυτός, που ο οικοδεσπότης της εκπομπής Σωτήρης Ξενάκης κάλεσε αμέσως σε έντονο ύφος τον κ. Κώνστα να μην κάνει τέτοιες δηλώσεις και τον έκοψε αμέσως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερ πρωινό
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και το Ψηφιακό Σχολείο
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
δηλητηριαση
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»
Τι υποστηρίζουν οι γονείς μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»