viasmos
Καταδικάστηκε 41χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό και βίαζε εκδιδόμενες γυναίκες

Ποινή κάθειρξης 11 ετών και 10 μηνών επέβαλε το Εφετείο σε 41 ετών άνδρα, ο οποίος καταδικάστηκε για τον βιασμό τριών εκδιδόμενων γυναικών, με πρόσχημα ότι είναι αστυνομικός.

Οι πράξεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν τον Μάρτιο του 2021, στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις μέρες μετά την αποφυλάκισή του για φόνο που είχε διαπράξει, 11 χρόνια νωρίτερα, από κοινού με την αρραβωνιαστικιά του, σε βάρος 58χρονου ψυχιάτρου, πρώην συντρόφου της συγκατηγορούμενής του.

Απολογούμενος για την υπόθεση των βιασμών, ο 41 ετών άνδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των γυναικών. Απέδωσε δε, τις καταγγελίες σε «πλεκτάνη» που του έστησαν πρώην συγκρατούμενοί του στις φυλακές Τρικάλων για να τον εκδικηθούν επειδή δεν δέχθηκε να εισάγει ναρκωτικά στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ μετέτρεψε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη της ληστείας σε κλοπή (αφαίρεσε αντικείμενα από τις παθούσες). Πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με 20ετή κάθειρξη.

Είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο του 2021, έχοντας εκτίσει ποινή 15ετούς κάθειρξης για τη δολοφονία του ψυχιάτρου στη Θεσσαλονίκη. Το 58χρονο θύμα είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένο (τον Δεκέμβριο του 2010), έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.

Μαζί με την τότε αρραβωνιαστικιά του, με καταγωγή από την Κούβα, είχαν καταδικαστεί από το Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη, αλλά μετά από προσφυγή στον Άρειο Πάγο, η ποινή αναιρέθηκε, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, το οποίο έλαβαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»