Thumbnail
Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου με βάρκα, στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν σήμερα το πρωί στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές εν μέσω θυελλωδών βόρειων ανέμων έντασης εννέα Μποφόρ.

Η βάρκα έφτασε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή του Αγίου Γεωργίου της Θερμής 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Οι ισχυροί άνεμοι όμως κυριολεκτικά την πέταξαν πάνω στα βράχια.

Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων, αφού δυο Αφρικανικής καταγωγής νέοι άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών ανασύρθηκαν νεκροί, ένας ακόμα νεκρός έχει εντοπισθεί και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης, ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ τέλος οκτώ διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ.

Στη βάρκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέβαιναν συνολικά 36 άτομα. Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες έχουν διαφύγει, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, στα γύρω βουνά, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν πνιγεί.

Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekloges
Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας: Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» καλεί σε ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές της 11ης Μαΐου
Το μανιφέστο της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» για μισθούς και μονιμότητα - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας: Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» καλεί σε ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές της 11ης Μαΐου
Απόλυση εργαζομένου
Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά της άρσης μονιμότητας και των απολύσεων - Καταγγελίες για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και διώξεις
Στο κείμενό τους, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ένα πρωτοφανές κύμα πειθαρχικών διώξεων που αγγίζουν τις 2.500 περιπτώσεις μέσα σε έναν χρόνο,...
Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά της άρσης μονιμότητας και των απολύσεων - Καταγγελίες για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και διώξεις