Αρκετά νωρίς έπεσαν για «ύπνο» οι αρκούδες στο Νυμφαίο, καθώς στην περιοχή σημειώθηκε χιονόπτωση.
Ο «Αρκτούρος» ανακοίνωσε πως το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας έκλεισε την περασμένη Κυριακή (17/12) για τον χειμέριο λήθαργο των ζώων.
Στις φωλιές τους οι αρκούδες
Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση, αυτή είναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν τόσο νωρίς οι αρκούδες, στα 31 χρόνια λειτουργίας του «Αρκτούρου».
Η κινητικότητα των αρκούδων είχε μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Οι ηλικιωμένες Σάσα και Αλεξάνδρα είχαν αποσυρθεί στις φωλιές τους από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Όσο για τις Ειρήνη, Σάντι και Μίρα, προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές χωμάτινες φωλιές, που έστρωσαν επιμελώς με φύλλα και κλαδιά, αναφέρει η οργάνωση σε ανάρτηση στα social media.
Αρκετές άλλες αρκούδες, όπως η Τασούλα, η Μπάρμπαρα και ο Κυριάκος, επέλεξαν τις τεχνητές φωλιές. Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός έως τον Μάρτιο, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στο Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας στο Νυμφαίο και στο Κέντρο Προστασίας Λύκου και Λύγκα στις Αγραπιδιές.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ