ιντεαλ
Ο αποχαιρετισμός θα γίνει με ταινίες που άφησαν ιστορία

Έφτασε εκείνη η ώρα που οι «σινεφίλ», αλλά και όχι μόνο θα αποχαιρετήσουν τον ιστορικό κινηματογράφο του Ιντεάλ.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του κινηματογραφικού χώρου για να σωθεί ο κινηματογράφος, η κυβέρνηση είναι απτόητη με το να «καταστρέψει» τον πολιτισμικό αυτόν χώρο.

Πέρυσι έγινε γνωστό ότι ως περιουσιακά στοιχεία του e-ΕΦΚΑ, οι κινηματογράφοι Ιντεάλ και Άστορ συμπεριλήφθηκαν σε προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση των οικοδομημάτων που τους φιλοξενούν, όπως αναφέρει και το koutipandoras.gr.

Μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις, τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις προς το υπουργείο Πολιτισμού, το σινεμά της Πανεπιστημίου 46 εκμισθώθηκε, μαζί με ολόκληρο το κτίριο όπου στεγάζεται, στον όμιλο Μήτση και κλείνει στο τέλος του μήνα.

Μετά την ολική ανακαίνιση ενδέχεται να επαναλειτουργήσει σε λίγα χρόνια, αλλά λίγο ως εκθεσιακός χώρος, λίγο ως αίθουσα θεάτρου και κινηματογράφου, δηλαδή δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Για τις τελευταίες του μέρες, το Ιντεάλ, μαζί με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, έχουν οργανώσει μια σειρά προβολών από επτά ταινίες, που έχουν αφήσει ιστορία.

Οι προβολές θα γίνουν με αποκατεστημένες ψηφιακά κόπιες θρυλικών ταινιών, που θα προβληθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ανανεωμένη ψηφιακή μορφή τους.

Μάλιστα, τέσσερις από αυτές (η «Σιωπή των αμνών» και το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 22.00 και 00.30 αντίστοιχα – και το «Pulp fiction» και ο «Κυνηγός» την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου) έχουν περαιτέρω συμβολική σημασία καθώς αποτέλεσαν ταινίες που οι πρεμιέρες τους στον κινηματογράφο Ιντεάλ άφησαν εποχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα