Απίστευτος καιρός: Θερμή εισβολή μέχρι την Πέμπτη!
Πότε ο καιρός θα αρχίσει να θυμίζει χειμώνα

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ήπιες οι θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα, ενώ ο χειμώνας θα έρθει με τον νέο χρόνο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο ίδιος εξήγησε πως ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή. Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να καταγραφούν είναι 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 20-22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και 22-24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει ξανά. Σχετικά με τον καιρό των Χριστουγέννων, ο μετεωρολόγος του OPEN είπε ότι «θα είναι ήπιος, καθώς θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως στην Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17-18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου και στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες (2)
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απαιτούμε να σταματήσει η αδιαφάνεια στις επιτροπές των εξεταστικών κέντρων των Πανελλαδικών
Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για συγκρότηση των επιτροπών στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα των Πανελλήνιων εξετάσεων
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απαιτούμε να σταματήσει η αδιαφάνεια στις επιτροπές των εξεταστικών κέντρων των Πανελλαδικών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Ανησυχητική καθυστέρηση στη διαδικασία μόνιμων διορισμών - Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα δέσμευση πιστώσεων
«Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει ήδη εξασφαλίσει τον αριθμό μόνιμων διορισμών που αφορούν στην εκπαίδευση και να είναι όλα έτοιμα, εν...
Εκπαιδευτικοί: Ανησυχητική καθυστέρηση στη διαδικασία μόνιμων διορισμών - Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα δέσμευση πιστώσεων