Thumbnail
Ποια είναι αυτά και σε τι θέση βρίσκονται

Στον κατάλογο του Tasteatlas με τα 84 κορυφαία φρούτα στον κόσμο βρίσκονται ανάμεσά τους και δύο ελληνικά.

Συγκεκριμένα, την πρωτιά της σχετικής λίστας κατέχουν τα ροδάκινα Νάουσας ενώ την ίδια στιγμή στην κορυφαία δεκάδα βρίσκονται και τα μανταρίνια Χίου.

Ροδάκινα Νάουσας

Ποικιλίες όπως May Crest, Spring Crest και Red Haven αναπτύσσονται στην  Κεντρική Μακεδονία. Oι άριστες καιρικές και εδαφικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη συστηματική καλλιέργεια τα έκαναν τα πιο δημοφιλή φρούτα στην Ελλάδα.

Συγκομίζονται όταν ωριμάσουν και ελέγχονται αμέσως και συσκευάζονται για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Λόγω του πλούσιου αρώματος και της γλυκιάς τους γεύσης, είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από τους καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και όχι μόνο, ιδιαίτερα στις αγορές της Ευρώπης και της Αραβικής Χερσονήσου, όπου πωλούνται από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Μανταρίνια Χίου

Το μέγεθος και η ποιότητα του καρπού και η υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα μπορούν να αποδοθούν στον εκπληκτικό καιρό, στη μεγάλη έκθεση στον ήλιο και στις ιδιότητες του εδάφους. Έχει τρυφερή, νόστιμη, ελαφρώς πορτοκαλί σάρκα με έντονο άρωμα και αρκετά τραχιά μεμβράνη.

Αυτή η ποικιλία μανταρινιών είναι από τις πιο αρωματικές στον κόσμο. Ακόμα και όταν είναι άγουρα, η επιμονή του αρώματος τους θα κάνει τον καθένα να τα λατρέψει με την πρώτη μπουκιά. Περιέργως, το άρωμά τους ξεφεύγει από τους ελαιώνες εσπεριδοειδών, κατακτώντας ολόκληρο το νησί, κάνοντας τη Χίο γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ως μυρωδάτο νησί.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται:

2. Mangosteen (Νησιά Σούντα)

3. Truskawka Kaszubska (Πολωνία)

4. Deglet Nour (Αλγερία)

5. Lucuma (Νότια Αμερική)

6. Limone di Sorrento (Ιταλία)

8. Wisnia Nadwislanka (Πολωνία)

9. Acai Berries (Νότια Αμερική)

10. Jabuticaba (Βραζιλία)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια