ψευδαίσθηση
Όλοι βλέπουν τη γυναίκα με το καπέλο αλλά δεν είναι μόνο αυτό

Μία ιδιαίτερα δημοφιλής οπτική ψευδαίσθηση μπερδεύει όσους χρήστες του διαδικτύου προσπαθούν να εντοπίσουν το κρυμμένο πρόσωπο στη φωτογραφία.

Όλοι μπορούμε να δούμε την όμορφη γυναίκα με το καπέλο να στέκεται δίπλα στον θάμνο, αλλά μόνο όσοι έχουν αψεγάδιαστη όραση και υψηλό IQ μπορούν να λύσουν αυτό το τεστ.

Το υπέροχο έργο τέχνης δείχνει μια γυναίκα με ένα πανέμορφο κίτρινο φόρεμα να στέκεται με την πλάτη της ακουμπισμένη στον θάμνο που έχει θέα σε μια γραφική λίμνη. Στο φόντο φαίνεται και ένα δάσος.

Όμως πίσω από την ομορφιά, κρύβεται και ένα δεύτερο πρόσωπο το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί.

Στην εικόνα υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στο βάθος, από τα μακρινά δέντρα μέχρι την ασημένια μπάλα που βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού. Ο όγκος των πραγμάτων στην εικόνα και το έργο τέχνης που αποτυπώνεται τόσο επιδέξια είναι τα στοιχεία εκείνα που σας δυσκολεύουν από το να βρείτε το δεύτερο άτομο, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί περισπασμοί.

Το πρόσωπο είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς δεν μπορείτε να το δείτε με την πρώτη ματιά και χρειάζεται εξαιρετική εστίαση και ένα μικρό κόλπο.

ψευδαίσθηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η λύση

Η φωτογραφία άφησε πολλούς να ανυπομονούν να βρουν το κρυμμένο πρόσωπο, αλλά αρκετοί δυσκολεύτηκαν λόγω της τακτικής που χρησιμοποίησε ο Ρώσος καλλιτέχνης Igor Lysenko.

Σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, τα άτομα με υψηλό οπτικό IQ θα πρέπει να μπορούν να βρουν το κρυμμένο πρόσωπο αρκετά γρήγορα.

Μια καλή συμβουλή είναι να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στα μικρά αλλά βοηθητικά στοιχεία στην εικόνα. Μία ακόμα καλύτερη συμβουλή, είναι να γυρίσετε την εικόνα ανάποδα και σίγουρα θα πετύχετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια