Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αλλάζουν το σκηνικό σήμερα – Έως 38°C ο υδράργυρος - Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κοινωνία 0

«Καμπανάκι» ΕΟΦ: Ελλείψεις σε πάνω από 100 φάρμακα!

farmaka
Polina Tankilevitch /Pexels
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΟΦ: 109 σκευάσματα σε έλλειψη στην ελληνική αγορά

Σε 109 φαρμακευτικά σκευάσματα παρατηρούνται ελλείψεις στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τον σημερινό κατάλογο του ΕΟΦ για τα 52 από τα 109 σκευάσματα υπάρχει μόνιμη και έκτακτη ανάγκη κάλυψη της ζήτησης ενώ τα 57 βρίσκονται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Μεταξύ των φαρμάκων με περιορισμένη διαθεσιμότητα τα επτά είναι νοσοκομειακά, τα πέντε είναι εμβόλια και τα τρία είναι σκιαγραφικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Από εκείνα για τα οποία υπάρχει παρατηρείται αναζήτηση για έκτακτη κάλυψη σε σημαντικό ποσοστό είναι κυρίως νοσοκομειακά σκευάσματα.

Ο ΕΟΦ έχει προχωρήσει τον περασμένο Ιούλιο σε απαγόρευση παράλληλων εισαγωγών των φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη με τους φαρμακοποιούς να αναφέρουν ότι η απαγόρευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί η κατάσταση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία