Τραγική ιστορία κακοποίησης: Την ξυλοκόπησε έξω από το σχολείο της κόρης τους
Όπως σχεδόν σε κάθε ιστορία ενδοοικογενειακής βίας, έτσι και σε αυτή η 40χρονη ήταν απόλυτα εξαρτημένη οικονομικά από τον κακοποιητή της.

Μέσω της εκπομπής του Mega «LiveNews» μία 40χρονη γυναίκα μίλησε ανοιχτά για την σωματική και ψυχολογική βία που δεχόταν από τον επί δεκαετίας σύζυγός της, ο οποίος όπως αναφέρει η 40χρονη έφτασε μέχρι και έξω από το σχολείο της κόρης τους προκειμένου να την χτυπήσει και να την απειλήσει.

Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι ο 47χρονος παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος μετά την απολογία του, αφού του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14μηνών με τριετή αναστολή, συνεχίζει -όπως καταγγέλλεται- τις ύβρεις και τις απειλές.

«Στην αρχή ήταν μια χαρά μετά μόλις έκανα το παιδί άρχισε να με χτυπάει. Γιατί έπινε, ήταν αλκοολικός. Φοβόμουν. Σε σημείο να θέλω να πεθάνω κιόλας. Δεν έφευγα από το σπίτι γιατί με απειλούσε. Είχε τον τρόπο, με χειριζόταν γυρνούσα πίσω. Τράβηξε την μικρή μου από τα μαλλιά που είναι 7 χρονών. Κι εμάς μας πέταξε έξω με το άλλο το 13 ετών. Και μου λέει ”μαμά θα πάρω το 100” και λέω τέλος ”δεν ξαναγυρνάω”».

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε την 40χρονη γυναίκα να πει τέλος στα 10 χρόνια γάμου, να πάρει τα παιδιά της και να φύγει από το σπίτι.

«Ερχόταν στο σπίτι, τα έσπαγε όλα. Πετούσε τα φαγητά, μας έλεγε δεν θα φάτε τίποτα. Κλείδωνε το ψυγείο και μας πετούσε έξω από το σπίτι. Δεν την θέλω τέτοια ζωή. Θέλω ήρεμη ζωή».

Αυτή η γυναίκα στα επόμενα χρόνια είχε να διαχειριστεί την ασθένεια και τελικά την απώλεια του παιδιού της που είχε αποκτήσει από τον πρώτο γάμο της και στη συνέχεια την συστηματική κακοποίηση της από τον δεύτερο σύζυγο που έφτασε στο σημείο μάλιστα να την ξυλοκοπήσει άγρια έξω από το σχολείο της κόρης τους.

Ένα ακόμη αδιανόητο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής όταν η 41χρονη γυναίκα πήγε να πάρει το κοριτσάκι τους, επτά ετών, από το Δημοτικο σχολείο της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην σύζυγος την περίμενε έξω από το σχολείο και μόλις την είδε, της όρμιξε έξω από το προαύλιο.

«Με χτύπησε με μπουνιά στο κεφάλι, μου έβγαλε τη μπλούζα και μόλις με έριξε στο έδαφος συνέχισε να με χτυπάει με κλωτσιές» κατέθεσε στο δικαστήριο το θύμα. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 47χρονος ασκούσε σωματική βία σε βάρος της, ενώ έχει χτυπήσει με μπουνιά και το επτάχρονο κοριτσάκι τους.

Μετά την απολογία του κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή όμως αναστολή με αποτέλεσμα να συνεχίσει-όπως καταγγέλλεται- τις ύβρεις και τις απειλές.

«Εχτές έπαιρνε τηλέφωνο και με απειλούσε. Μου έλεγε θα κάνει απαγωγή. Θα πάρει το παιδί και θα φύγει».

Όπως σχεδόν σε κάθε ιστορία ενδοοικογενειακής βίας, έτσι και σε αυτή η 40χρονη ήταν απόλυτα εξαρτημένη οικονομικά από τον κακοποιητή της.

Όπως λέει στο Live News έκανε το βήμα να μιλήσει, τον κατήγγειλε αλλά βρέθηκε χωρίς χρήματα και σπίτι. Η κόρη της φιλοξενείται πλέον σε συγγενείς ενώ εκείνη χτες κοιμήθηκε στον δρόμο.

«Είμαι στον δρόμο. Εχτές κοιμόμουν σε αυτοκίνητο. Η κόρη μου δεν χωράμε είναι ένα δωμάτιο. Το μόνο που αφήνω είναι την μικρή μου και κοιμάται. Είναι απελπιστικό αυτό να μην έχει ούτε λεφτά ούτε τίποτα».

Η ίδια ψάχνει να βρει μια δουλειά για να ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή της με τον 47χρονο εν διαστάσει σύζυγο της να μην μπορεί να την προσεγγίσει βάσει νόμου στα 100 μέτρα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης
Πανελλήνιες 2024: Η "ήπια" αύξηση των εισακτέων περιείχε μπόλικη...κοπτοραπτική!
Παρά την κοπτοραπτική το υπουργείο Παιδείας αύξησε μόνο κατά 277 τις θέσεις για τους εισακτέους στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2024: Η "ήπια" αύξηση των εισακτέων περιείχε μπόλικη...κοπτοραπτική!
εξετάσεις
Πρότυπα Σχολεία: Αύριο οι εξετάσεις για 9.454 υποψήφιους - Οδηγίες τελευταίας στιγμής για γονείς και μαθητές
Σήμερα η κλήρωση για τα Πειραματικά - Εχουν κατατεθεί 10.845 αιτήσεις για 3.003 θέσεις
Πρότυπα Σχολεία: Αύριο οι εξετάσεις για 9.454 υποψήφιους - Οδηγίες τελευταίας στιγμής για γονείς και μαθητές
κορονοϊός, κοξάκι, γρίπη
ΕΟΔΥ: Σχετικά με το θάνατο του μικρού παιδιού από παρβοϊό σε παιδικό σταθμό - Τα συμπτώματα
Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος παιδιού από παρβοϊό - Αυξημένη εγρήγορση για συσχέτιση περιστατικών μυοκαρδίτιδας στα παιδιά με τη λοίμωξη από τον...
ΕΟΔΥ: Σχετικά με το θάνατο του μικρού παιδιού από παρβοϊό σε παιδικό σταθμό - Τα συμπτώματα
αναπηρία
Εκπαίδευση, ΤΠΕ και αναπηρία: «Ψηφιακό χάσμα» την ίδια στιγμή που οι μαθητές με αναπηρία αυξάνονται...
Ερευνα: Ούτε η πρόσβαση αναπήρων στις ΤΠΕ είναι ισότιμη - Ποσοστό 40% των αναπήρων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο και μόλις 2 στους 10...
Εκπαίδευση, ΤΠΕ και αναπηρία: «Ψηφιακό χάσμα» την ίδια στιγμή που οι μαθητές με αναπηρία αυξάνονται...