Διαμαρτυρια Βουλή
Σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 17:30, οι συγγενείς των θυμάτων οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, για την απόδοση δικαιοσύνης, για ασφαλείς μετακινήσεις.

Σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 17:30, οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, για την απόδοση δικαιοσύνης, για ασφαλείς μετακινήσεις.

Μία εκπαιδευτικός που έχασε το παιδί της στο τρομερό αυτό δυστύχημα μας γράφει:

Ονομάζομαι Δ. Γ.

Ο γιος μου, 22 ετών, σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα, κυρίως νέους.

Από εκείνη την ημέρα, μέσα στο βαθύτατο πόνο και πένθος μας, στην οικογένειά μου όπως και στων υπόλοιπων θυμάτων, παρακολουθούμε την πορεία της έρευνας για την ανεύρεση των υπεύθυνων και την απόδοση δικαιοσύνης, για να μη ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία στη χώρα μας. 

Από την πρώτη στιγμή ήταν ολοφάνερη η προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να αποδώσουν το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στο ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη, αποσιωπώντας το γεγονός ότι αν έστω και ένα από τα 4 συστήματα ασφαλείας (τηλεδιοίκηση, φωτόσημα, ETCS, GSMR), για τα οποία η ευρωπαϊκή ένωσε διέθεσε κονδύλια εκατομμυρίων στα πλαίσια της πολύπαθης σύμβασης 717, λειτουργούσε  θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα. 

Όπως πιθανώς γνωρίζετε από δημοσιεύματα, η έρευνα προχωράει πάρα πολύ αργά. 

Μέχρι στιγμής περιορίστηκε μόνο στον ΟΣΕ, ενώ δεν έχουν κληθεί για απολογία στελέχη από το Υπουργείο Μεταφορών, τη ΡΑΣ (ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, υπεύθυνη για τον έλεγχο της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών) και τη Hellenic Train (υπεύθυνη για τα δρομολόγια των τρένων).

Είναι προφυλακισμένοι μόνο 2 υπάλληλοι του ΟΣΕ (ο σταθμάρχης και ο υπεύθυνος επιθεωρητής για τις βάρδιες του προσωπικού).

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, όχι μόνο είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται στον ΟΣΕ και δεν έχουν τεθεί σε αργία, όπως ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την αιτία της έκρηξης και φωτιάς που απανθράκωσε τα 25 από τα 57 θύματα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, με μεγάλη απογοήτευση, παρακολουθήσαμε τις συζητήσεις και τις ψηφοφορίες στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής και εξεταστικής επιτροπής, για τις ευθύνες των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων και υπουργών, οι οποίοι καλύπτονται από το άρθρο 62 (ακαταδίωκτο βουλευτών) του συντάγματος. 

Για όλα τα ανωτέρω :

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 17:30, οι συγγενείς των θυμάτων οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, για την απόδοση δικαιοσύνης, για ασφαλείς μετακινήσεις.

Γιατί η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων μας αφορά όλους.

Η στήριξή σας είναι σημαντική.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PIERAKAKIS
Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή για τα Κολέγια, τα δημόσια ΑΕΙ, τον Γαβρόγλου και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα

Ομιλία του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σ/ν του

Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή για τα Κολέγια, τα δημόσια ΑΕΙ, τον Γαβρόγλου και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα