ΕΚΑΒ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Ένα νέο περιστατικό με ένα νεαρό αγόρι, που κατέληξε στο νοσοκομείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ένας 20χρονος επιστέφτηκε στις 9 Νοεμβρίου το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας σε άσχημη κατάσταση και με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως ζαλάδες και εμετούς.

Ο 20χρονος είπε στους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι νωρίτερα είχε φάει ζελεδάκια κάνναβης με HHC, ένα κανναβιδοειδές που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δυο χρόνια και πωλείται τόσο στα ειδικά καταστήματα με προϊόντα κάνναβης, όσο και σε περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας χορήγησαν στο νεαρό ενεργό άνθρακα που χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα.

Στα επόμενα 20 λεπτά ο νεαρός άρχισε να αισθάνεται καλύτερα όμως λίγο αργότερα, παραπονέθηκε στους γιατρούς ξανά για έντονη ζαλάδα και εμετούς με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

«Μπορεί τα συγκεκριμένα προϊόντα κάνναβης που πωλούνται ελεύθερα να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε HHC όμως φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν καταναλώνονται σε ποσότητες» αναφέρει στο protothema.gr ο Επιμελητής Α του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, Δημήτρης Μανάρας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Τεχεράνη χτύπησε αμερικανική βάση ως απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε βάση των ΗΠΑ σε απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
Στον «αέρα» η συμφωνία αποκλιμάκωσης, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί «να τελειώσει τη δουλειά»
Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτύπησε βάση των ΗΠΑ σε απάντηση για τα πλήγματα στο Μπαντάρ Αμπάς
μαθητές
Εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για τον περιορισμό του ολοήμερου σχολείου
Οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως και κόστος, όταν σχεδόν 2 δις ευρώ του ΕΣΠΑ οδηγούνται στην πολεμική οικονομία
Εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για τον περιορισμό του ολοήμερου σχολείου