ΕΚΑΒ
Κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Ένα νέο περιστατικό με ένα νεαρό αγόρι, που κατέληξε στο νοσοκομείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ένας 20χρονος επιστέφτηκε στις 9 Νοεμβρίου το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας σε άσχημη κατάσταση και με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως ζαλάδες και εμετούς.

Ο 20χρονος είπε στους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι νωρίτερα είχε φάει ζελεδάκια κάνναβης με HHC, ένα κανναβιδοειδές που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δυο χρόνια και πωλείται τόσο στα ειδικά καταστήματα με προϊόντα κάνναβης, όσο και σε περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας χορήγησαν στο νεαρό ενεργό άνθρακα που χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα.

Στα επόμενα 20 λεπτά ο νεαρός άρχισε να αισθάνεται καλύτερα όμως λίγο αργότερα, παραπονέθηκε στους γιατρούς ξανά για έντονη ζαλάδα και εμετούς με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

«Μπορεί τα συγκεκριμένα προϊόντα κάνναβης που πωλούνται ελεύθερα να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε HHC όμως φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν καταναλώνονται σε ποσότητες» αναφέρει στο protothema.gr ο Επιμελητής Α του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, Δημήτρης Μανάρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
Μια «σιωπηλή βία» που διαβρώνει τα θεμέλια της παιδείας μετατρέπεται σε πεδίο ψυχολογικού εκφοβισμού και επαγγελματικής εξόντωσης
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχει θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Συναισθηματική Νοημοσύνη και το μέλλον της μάθησης...
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Σοφία Χρηστίδου
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας
Παρέμβαση από τους γονείς της Κεντρικής Μακεδονίας για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας