ΕΚΑΒ
Κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Ένα νέο περιστατικό με ένα νεαρό αγόρι, που κατέληξε στο νοσοκομείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ένας 20χρονος επιστέφτηκε στις 9 Νοεμβρίου το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας σε άσχημη κατάσταση και με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως ζαλάδες και εμετούς.

Ο 20χρονος είπε στους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι νωρίτερα είχε φάει ζελεδάκια κάνναβης με HHC, ένα κανναβιδοειδές που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δυο χρόνια και πωλείται τόσο στα ειδικά καταστήματα με προϊόντα κάνναβης, όσο και σε περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας χορήγησαν στο νεαρό ενεργό άνθρακα που χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα.

Στα επόμενα 20 λεπτά ο νεαρός άρχισε να αισθάνεται καλύτερα όμως λίγο αργότερα, παραπονέθηκε στους γιατρούς ξανά για έντονη ζαλάδα και εμετούς με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

«Μπορεί τα συγκεκριμένα προϊόντα κάνναβης που πωλούνται ελεύθερα να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε HHC όμως φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν καταναλώνονται σε ποσότητες» αναφέρει στο protothema.gr ο Επιμελητής Α του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, Δημήτρης Μανάρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη σειρά
Voucher τύπου «Market Pass»: Έρχεται νέα ενίσχυση για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι το δικαιούνται και πόσα θα λάβουν
Ψηφιακή κάρτα για τρόφιμα με αναδρομικά έως και 1.200 ευρώ – Όλο το σχέδιο στήριξης που εξετάζεται
Voucher τύπου «Market Pass»: Έρχεται νέα ενίσχυση για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι το δικαιούνται και πόσα θα λάβουν
αγροτες
Καρδίτσα: Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους με τρακτέρ – Εκτροπές και κλειστοί δρόμοι στον Ε65
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφάλεια των πολιτών λόγω της κινητοποίησης των αγροτών
Καρδίτσα: Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους με τρακτέρ – Εκτροπές και κλειστοί δρόμοι στον Ε65
egklima_7.jpg
Παιανία: Αυτοχειρία φαίνεται να προκύπτει για τον 50χρονο με τα δεματικά στο λαιμό
Η ιατροδικαστική εξέταση και το ιδιόχειρο σημείωμα «δείχνουν» την τραγική επιλογή του άνδρα
Παιανία: Αυτοχειρία φαίνεται να προκύπτει για τον 50χρονο με τα δεματικά στο λαιμό