hlektroniki apati kyvernoepithesi
Sora Shimazaki /Pexels
Δήθεν… μελλοθάνατοι ψάχνουν να χαρίσουν την περιουσία τους, πριν φύγουν για τον άλλο κόσμο

«Δεν μπορεί να μας προστατέψει κανείς από τα ψεύτικα προφίλ. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί». Αυτό τονίζει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 68χρονος που μέσα σε διάστημα σχεδόν δύο ημερών έγινε «στόχος» επιτηδείων που προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν.

Καθημερινές και όλο και αυξανόμενες είναι οι περιπτώσεις απάτης που γίνονται σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στη Μαγνησία.

Εκτός από την επανεμφάνιση των «μαϊμού» τροχαίων που έχουν γίνει σχεδόν καθημερινότητα, οι επιτήδειοι βρίσκουν συνεχώς καινούριους τρόπους και τεχνάσματα να εξαπατήσουν τους πολίτες με σκοπό να υφαρπάξουν από αυτούς χρήματα.

Πολίτες ανέφεραν ότι χρήστες των κοινωνικών δικτύων τους στέλνουν μηνύματα ζητώντας είτε το τηλέφωνό τους είτε προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας με το πρόσχημα ότι θέλουν να τους χαρίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

O κ. Αλέξανδρος Αλεξανδράκης ανέφερε ότι δέχθηκε αιτήματα φιλίας από δύο άτομα, με τα οποία είχε πολλούς κοινούς γνωστούς, αλλά ο ίδιος προσωπικά δεν γνώριζε.

«Έκανα το λάθος και αποδέχθηκα τα αιτήματα φιλίας. Το ένα προφίλ είχε ελληνικό όνομα, το άλλο είχε ξένο» αναφέρει και προσθέτει «μου έστειλε μήνυμα ο ένας ο λογαριασμός, ο οποίος σήμερα (σ.σ. χθες) φαίνεται να έχει απενεργοποιηθεί και μου είπε ότι θέλει να μου χαρίσει το ποσό των 300.000 ευρώ. Εγώ έχοντας υποψιαστεί ότι πρόκειται για απάτη, ξεκίνησα να τον ειρωνεύομαι, μέσω μηνυμάτων, και να του λέω ότι έχω πολλά περισσότερα χρήματα και ότι δεν τα χρειάζομαι. Σταμάτησε να απαντάει αμέσως» επισημαίνει.

Ο ίδιος τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι το μήνυμα ήταν γραμμένο στα ελληνικά, φαινόταν ότι ήταν προϊόν μετάφρασης από μηχανή αναζήτησης.

«Στη συνέχεια δέχθηκα μήνυμα από το άλλο το προφίλ, μία γυναίκα που φαινόταν να φέρει ελληνικό όνομα. Η ίδια μου είπε ότι ο πατέρας της είναι Έλληνας πολίτης, αλλά η ίδια μένει στο Βέλγιο. Και εκείνη μου είπε ότι θέλει να μου προσφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό» τόνισε ο κ. Αλεξανδράκης και ανέφερε ότι και οι δύο του είπαν ότι επρόκειτο να πεθάνουν και ήθελαν κάπου να χαρίσουν τα χρήματά τους.

Όπως, προσθέτει, με το δεύτερο προφίλ αντάλλαξαν περισσότερα μηνύματα με την υποτιθέμενη γυναίκα να του ζητάει προσωπικά στοιχεία, προκειμένου να του μεταβιβάσει τα χρήματα.

«Μου ζήτησε, στην αρχή, το τηλέφωνό μου. Εγώ της είπα ότι δεν έχω ανάγκη τα χρήματα, καθώς έχω πολλά και ότι εάν επιθυμούσε θα μπορούσε να της προσφέρει εκείνος, ώστε να καλύψει τις θεραπείες της. Της έδωσα έναν ψεύτικο αριθμό τηλεφώνου. Στη συνέχεια, εκείνη αντιλαμβανόμενη ότι δεν αντιστοιχεί σε κανονικό χρήστη, μου ζήτησε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου. Της έδωσα, επίσης, ένα ψεύτικο email και από τότε σταμάτησε να μου απαντάει» εξηγεί ο 68χρονος άνδρας.

«Τακτικά έρχονται μηνύματα στο ινμπόξ μου…είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για απάτη. Συχνά μαθαίνουμε πάντως ότι κάποιοι παρασύρονται… έκανα αναφορά στους αρμόδιους που υποτίθεται υπάρχουν στο Facebook…. μου απαντήσανε πως έγινε έλεγχος και δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό» καταγγέλλει ο κ. Αλεξανδράκης και προσθέτει «πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Να κάνουμε αναφορές στα προφίλ που θεωρούμε ότι είναι ψεύτικα και να ενημερωνόμαστε».

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και οι υπόλοιποι Βολιώτες που δέχονται μηνύματα από τους ίδιους λογαριασμούς.

Πηγή: Taxidromos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο της Λωζάνης: Φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου
Πανεπιστήμιο της Λωζάνης: Φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου - Ζητούν κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης ζητώντας κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Πανεπιστήμιο της Λωζάνης: Φοιτητές κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου - Ζητούν κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Πρύτανης πανεπιστημίου της Γλασκώβης
Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για πρύτανη Πανεπιστημίου - Παρείχε στη Γάζα ιατρικές υπηρεσίες
«Με εμποδίζουν να εισέλθω στην Γαλλία» - Θα απευθυνόταν στη γαλλική Γερουσία για να περιγράψει την εμπειρία του ως γιατρός στη Γάζα
Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για πρύτανη Πανεπιστημίου - Παρείχε στη Γάζα ιατρικές υπηρεσίες