διακοπές χειμώνας
Ποια είναι τα κριτήρια και πως μπορείτε να κάνετε αίτηση

Από μέρα σε μέρα, ανοίγει η πλατφόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Συγκεκριμένα,, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ανοίγει κανονικά μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο φέτος μεσολάβησαν οι εκλογές και οι φυσικές καταστροφές με το πρόγραμμα να περνάει από τη μία αναβολή στην άλλη.

Μάλιστα, στο νέο πρόγραμμα προβλέπεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηριών, αυξάνοντας τους δικαιούχους που θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, όπως είναι οι πολύτεκνοι.

Τα vouchers θα δοθούν με κλήρωση, που γίνεται περίπου 7 με 10 μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους tourism4all. Θα πρέπει να έχετε διαθέσιμους τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΦΜ σας για να συνδεθείτε, ενώ απαραίτητα είναι και το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Στη συνέχεια: Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε. Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα. Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Μέχρι πέρσι, τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων ήταν τα εξής:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

  • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ. Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
  • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι + σύμφωνο συμβίωσης)

  • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
  • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
  • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Ποιοι δεν μπορούν να συμμετέχουν

Αξίζει να σημειωθεί πως «εκτός» προγράμματος μένουν όσοι: ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πόλα Ρούπα
Πόλα Ρούπα: «Το κράτος με εκδικείται οικονομικά για πολιτικούς λόγους»
Η Πόλα Ρούπα καταγγέλλει ότι η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες χρησιμοποιεί οικονομικά μέτρα για να επιβάλλει...
Πόλα Ρούπα: «Το κράτος με εκδικείται οικονομικά για πολιτικούς λόγους»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Υπουργείο Παιδείας
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Μαζικές αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, συναφειών και μονιμοποιήσεις
Σημαντικές εξελίξεις για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς φέρνει η 3η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας - Ενημέρωση στο alfavita των αιρετών ΔΑΚΕ
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Μαζικές αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, συναφειών και μονιμοποιήσεις