δικαστήριο
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/INTIME NEWS
Ισόβια επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία στο Αργουλιό

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στα Χανιά αποφάσισε ισόβια για ανθρωποκτονία και δύο συν ένα χρόνια για οπλοφορία και οπλοκατοχή αναφορικά με τον 45χρονο κατηγορούμενο για το φονικό στο Αργουλιό.

Σύμφωνα με την απόφαση αφαιρείται ο χρόνος κράτησής του, ενώ του επιβάλλεται και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, όπως αναφέρει το neakriti.gr

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο νωρίτερα για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, χωρίς να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του βρασμού, τον 45χρονο κατηγορούμενο, ενώ σε ό,τι αφορά τις ποινές από την υπεράσπιση ζητήθηκε να δοθούν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο: να του αναγνωριστεί δηλαδή ο πρότερος έντιμος βίος καθώς και ότι η συμπεριφορά του προκλήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. 

Επί των προτάσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, αφού ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι ως προς τον σύννομο βίο ο κατηγορούμενος και οπλοφορούσε και ότι η όλη συμπεριφορά του δεν εντάσσεται στην έννοια του σύννομου βίου, πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ως προς την ανάρμοστο συμπεριφορά του θύματος, ο εισαγγελέας είπε ότι η συμπεριφορά του υπάγεται σε αυτό που λέμε για ασήμαντη αφορμή και πρότεινε να απορριφθεί.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιπλέον φυλάκιση δύο συν δύο ετών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, με την τελική ετυμηγορία να είναι αυτή, με τη διαφορά ότι επιβλήθηκε εκτός των ισοβίων δύο συν ένα χρόνια στον κατηγορούμενο για οπλοφορία και οπλοκατοχή. 

Απορριπτέος ο ισχυρισμός του βρασμού

Νωρίτερα, ο 45χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα αλλά να το εκφοβίσει λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του και των ύβρεων που εξαπέλυε σε βάρος της οικογένειάς του. 

Ο εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του βρασμού και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε δόλος.

«Επειδή κάποιος σας έβρισε τη μάνα και τον πατέρα βγάλατε ένα όπλο και τον σκοτώσατε. Αν κάποιος σκότωνε όποιον έβριζε μανάδες και πατεράδες, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα ήταν μόνο όσοι ζουν το Άγιο Όρος», είπε ο εισαγγελέας της έδρας.  

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο δόλος αποδεικνύεται από το σημείο που πυροβόλησε

«Να απορριφθεί ο ισχυρισμός του βρασμού ψυχικής ορμής γιατί η καθημερινότητά τους ήταν να βρίζονται και να αλληλοπυροβολούνται. Δε νομίζω ότι μπορεί να μεταβληθεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον απλό λόγο ότι του έβρισαν τη μάνα και τον πατέρα. Να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται», υποστήριξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Γιάννης Νικολακόπουλος, ένας δάσκαλος που στάθηκε όρθιος μέχρι το τέλος
Απέραντη λύπη για τον αναπάντεχο χαμό - Ο Γιάννης Νικολακόπουλος άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό
Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Γιάννης Νικολακόπουλος, ένας δάσκαλος που στάθηκε όρθιος μέχρι το τέλος
Ράφα
Γάζα: Το CNN κάνει λόγο για φριχτά βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους αιχμάλωτους πολέμου
Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα βασανιστήρια που δέχονται Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι πολέμου
Γάζα: Το CNN κάνει λόγο για φριχτά βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους αιχμάλωτους πολέμου