Κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας μέχρι την Τρίτη – Σε ποιες περιοχές
Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο, στα δυτικά και βορειοανατολικά. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.grτοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως σε τμήματα του Αιγαίου, της Θράκης, της Κρήτης και της δυτικής χώρας. Πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17-18, στην Ήπειρο από 3 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικές βροχές ή και πιθανή καταιγίδα κυρίως στα νότια του νομού με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16-17 βαθμούς.

Χιόνια και τσουχτερό κρύο – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

«Η πρόσκαιρη χειμωνιάτικη εισβολή θα φέρει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, με παγετό κυρίως βορειοδυτικά» τονίζει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος τονίζει πως αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά, ενώ χιόνια αναμένονται και σε άλλες περιοχές όπως τα Καλάβρυτα, αλλά και η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από σήμερα αλλά αύριο, Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα.

Το βράδυ του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αθήνα, ενώ σε όλη τη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην πρωτεύουσα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός το Σάββατο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα, από τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Θράκης και πιθανόν στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νότια έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κυρίως στα βορειοδυτικά. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 22 με 23 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως και 24 βαθμούς Κελσίου .

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός, πιθανόν τοπικά ισχυρός.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidaki
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Δασκάλα σε νηπιαγωγείο κούρεψε 5χρονο επειδή δεν της άρεσαν τα μαλλιά του, όπως καταγγέλλει η μητέρα του μικρού - Τι είπε για το περιστατικό ο Ο...
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Ακρόπολη
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη
ΕΔΕ για το περιστατικό στην Ακρόπολη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη
μάτι δίκη
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες
Με διευκολύνσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για την πυρκαγιά στο Μάτι
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες