bullying
Το σχολείο έχει αποβάλει τον μαθητή ενώ χθες βρέθηκε στο Γυμνάσιο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης για να μιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ένας μαθητής με αυτισμό από σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης υπέστη άγριο ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής από μαθητή Γυμνασίου.

Σύμφωνα με το cretalive.grυπήρξε μία λεκτική παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν μαθητή με αυτισμό από ένα σχολείο και ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του από τον μαθητή του άλλου σχολείου.

Ευτυχώς, η παρέμβαση των εκπαιδευτικών ήταν άμεση και οι μαθητές χωρίστηκαν.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Φουντουλάκης, αναφέρει στο cretalive.gr πως λαμβάνονται όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ήδη, το σχολείο έχει αποβάλει τον μαθητή ενώ χθες βρέθηκε στο Γυμνάσιο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης για να μιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στόχος είναι τα σχολεία να επανέλθουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Σημειώνεται πως σε αυτές τις περιπτώσεις δύο συνήθως λύσεις προβλέπονται, ή ο μαθητής αποχωρεί οικειοθελώς από το σχολείο ή επιβάλλεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Για το δεύτερο, όμως, προηγείται μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

brizola
Χοιρινές μπριζόλες: Οδηγός για τέλειο ψήσιμο και ζουμερά αποτελέσματα
Οι χοιρινές μπριζόλες, παρά την ανοχή τους σε λάθη ψησίματος, χρειάζονται προσοχή και σωστή τεχνική για να βγουν τέλειες.
Χοιρινές μπριζόλες: Οδηγός για τέλειο ψήσιμο και ζουμερά αποτελέσματα