μπροκολο
Τώρα που έρχονται τα κρύα οι σούπες βελουτέ είναι το κατάλληλο φαγητό

Οι σούπες είναι το απόλυτο comfort food του χειμώνα και αν έχετε βαρεθεί να κάνετε ξανά και ξανά τις ίδιες συνταγές, αξίζει να δοκιμάσετε τις παρακάτω.

Δύο συνταγές για σούπες βελουτέ, η μία με μπρόκολο και η άλλη με λαχανικά, που μπορείτε να κάνετε και σε ένα φλιτζάνι ή στο μπολ, από το mothersblog.gr.

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο

Υλικά:

  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλιτζάνι ζωμός κότας
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο cheddar
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού chili powder
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέστε στη συνέχεια και το σκόρδο και σοτάρετε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ενώ παράλληλα ανακατεύετε για ένα λεπτό.
  3. Στη συνέχεια, προσθέστε τον ζωμό και ανακατέψτε και έπειτα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.
  4. Μόλις η σούπα πάρει μία βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη να βράσει για 5 ακόμα λεπτά ενώ ανακατεύετε ανά διαστήματα.
  5. Προσθέστε το τυρί, το κύμινο, το chili powder και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Προσθέστε το μπρόκολο και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.

Σούπα λαχανικών βελουτέ

σουπα λαχανικων

Υλικά:

  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
  • 1 στικ σέλερι κομμένο σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο, το μπούκοβο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
  3. Προσθέστε τον ζωμό και τις πατάτες. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι αφήστε για 20 λεπτά μέχρι οι πατάτες να βράσουν καλά.
  4. Στη συνέχεια βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιήστε τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα