Δύο αναμένονται οι διαταραχές που θα επηρεάσουν τον καιρό τις επόμενες ημέρες, όπως εκτιμά ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.
Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twittter, η πρώτη επιδείνωση θα υπάρξει την Τετάρτη και γι' αυτό θα εκδοθεί προειδοποίηση το μεσημέρι.
Όπως εκτιμά ο διευθυντής της ΕΜΥ, η αλλαγή του καιρού θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Κατά τον Θ. Κολυδά, η δεύτερη διαταραχή του καιρού θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο.
📌Δύο διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα μας αυτή την εβδομάδα . Η πρώτη την Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο.
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) November 21, 2023
⚠️ Το μεσημέρι θα εκδοθεί προειδοποίηση για το πρώτο σύστημα που θα επηρεάσει την Τετάρτη κυρίως τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο & τα Δωδεκάνησα .@GSCP_GR @EMY_HNMS pic.twitter.com/RARadbPcEY
Προειδοποίηση για αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο απηύθυνε και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook στην οποία μιλά για προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν «πρόσκαιρη αλλά σοβαρή πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση του καιρού».
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από «ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά».
Ο γνωστός μετεωρολόγος συνιστά από όσους σχεδιάζουν ταξίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια να παρακολουθούν τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα.
Η πρόγνωση Αρναούτογλου