taxi
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME NEWS
Στάση εργασίας και 24ωρη απεργία κήρυξαν οι οδηγοί ταξί

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι οδηγοί ταξί την Πέμπτη και 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Η στάση εργασίας την Πέμπτη θα διαρκέσει από τις 9:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση του το ΣΑΤΑ, το σχέδιο νόμου «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».

Για τους λόγους αυτό το ΣΑΤΑ στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε:

  • Στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 09.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το Υπουργείο Μεταφορών και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 09.30 το πρωί, στην συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών.
  • Συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου.

«Το ΣΑΤΑ απορρίπτει κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία. Να μην το λέτε επιχειρείν τότε κ. Χατζηδάκη, να το λέτε επιτυχείν», καταλήγουν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ: Άγρια συμπλοκή αντιεξουσιαστών - ΕΑΑΚ, τραυματίες με σπασμένα πόδια και χέρια (Βίντεο)
ΑΠΘ: Σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια – 7 τραυματίες με σπασμένα χέρια και πόδια
Σκηνικό πολέμου εντός του ΑΠΘ λίγες ώρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές - Συμπλοκές με ρόπαλα και κράνη, στο νοσοκομείο επτά άτομα
ΑΠΘ: Σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια – 7 τραυματίες με σπασμένα χέρια και πόδια
ηλιου
«Συγγνώμη σας αγαπάμε πολύ»: Το σημειώμα που άφησαν οι 17χρονες στην Ηλιούπολη πριν πέσουν στο κενό
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο ανήλικες άφησαν πίσω τους ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα απευθυνόμενο προς τους γονείς τους
«Συγγνώμη σας αγαπάμε πολύ»: Το σημειώμα που άφησαν οι 17χρονες στην Ηλιούπολη πριν πέσουν στο κενό