roula-pispirigkou
ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ / INTIME NEWS
Η 35χρονη δικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Σήμερα (10/11) αναμένεται να μεταχθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ώστε να καθίσει στο εδώλιο και να ξεκινήσει η δίκη της.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της δίκης, θα ξεκινήσει μετά από διακοπή και το πρώτο δικαστήριο για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, όπου ολοκληρώνεται η κατάθεση της τελευταίας μάρτυρα πριν την απολογία.

Η ίδια είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τα δύο μικρότερα παιδιά της, Μαλένα και Ίριδα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια τη μητέρα τους. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται σε αυτήν την υπόθεση ότι στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο “Αγλαϊα Κυριακού” έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, η οποία νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, φέρεται να δολοφόνησε και πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα ενώ το βρέφος κοιμόταν. Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του Νοσοκομείου, είχε αποδοθεί από ιατροδικαστή σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία-υποπλασία φλεβόκομβου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε – όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας – ότι είναι αθώα και ότι δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της. Η 35χρονη αμφισβητεί τη θέση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη είχαν ασφυκτικούς θανάτους.

Και σε αυτήν τη δίκη απέναντι από την κατηγορουμένη θα σταθεί ο πατέρας των τριών παιδιών, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας. Η δίκη εφόσον ξεκινήσει, αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάσχα
Καλό Πάσχα με Αντίσταση
Τις μέρες αυτές συνηθίζουμε να ευχόμαστε ό,τι δεν κάνουμε τον υπόλοιπο χρόνο: αγάπη και αλληλεγγύη, καλή Ανάσταση, ενώ τα «χριστιανικά μας ένστικτα»...
Καλό Πάσχα με Αντίσταση
Εκπαιδευτικός
Εκπαιδευτικοί : Σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που «μετράει» για πρόσληψη ή διορισμό
Τι λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας
Εκπαιδευτικοί : Σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που «μετράει» για πρόσληψη ή διορισμό