xrimatooikonomiki_dioikisi
Στις 9 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα «Χρηματοοικονομική Διοίκηση στη Φιλοξενία»

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας διοργανώνει Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα «Χρηματοοικονομική Διοίκηση στη Φιλοξενία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023 με ώρα  έναρξης 9 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Κουσκουβέλης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και λοιπούς ενδιαφερόμενους να συζητήσουν σχετικά με τις προκλήσεις που βιώνει ο κλάδος και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται.

Σκοπός της ημερίδας είναι οι επαγγελματίες του κλάδου να ανταλλάξουν απόψεις σε καίρια ζητήματα σχετικά με την οικονομική διαχείριση, τις επενδύσεις, τη βιωσιμότητα και την τουριστική ανάπτυξη.

Αυξημένη βαρύτητα αναμένεται να έχει η παρουσίαση της μελέτης χαρτογράφησης που διεξήγαγε το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου. Η μελέτη χαρτογράφησης εξετάζει πρακτικές λογιστικής και χρηματοοικονομικής διοίκησης που ακολουθούνται από επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας σε σχέση με αυτές που θεωρούνται ως ενδεδειγμένες ενώ στη συνέχεια προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις πολιτικής.

Η Agenda του Business Forum

Το Business Forum θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, αναπληρωτή καθηγητή Ανέστη Λαδά, και θα ακολουθήσουν οι εξής ενότητες:


·      Ομιλία σχετικά με την τουριστική πολιτική στην Ελλάδα.

·      Θεματική ενότητα με τίτλο «Ζητήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Πρακτικές στη Φιλοξενία», με συνεισφορές από ακαδημαϊκούς και στελέχη του κλάδου.

·      Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της χαρτογραφικής μελέτης από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής η οποία επικεντρώνεται στη χρηματοοικονομική διοίκηση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, τις επενδύσεις βιωσιμότητας και την αλληλένδετη σχέση οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.

·      Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις στη Χρηματοοικονομική Διαχείριση στη Φιλοξενία»

Το Έργο CapTour

To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τέσσερις δικαιούχους: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων – Ελλάδα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Ελλάδα, Ένωση Ξενοδόχων, Εστιατόρων και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Σαντάσκι – Βουλγαρία, Ένωση Ξενοδόχων και Εστιατόρων Ροδόπης - Βουλγαρία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
δημόκριτος δημοκρίτειο δπθ
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάζει έναν ακαδημαϊκό βοηθό ΤΝ που θωρακίζει την αξιοπιστία της γνώσης και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια